Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Iedereen is nu klaar voor de WEURO loting

img_20161025_193013

Nu ook Portugal, 1-1 gelijk tegen Roemenië, bij de beste landenteams van Europa heeft geschaard kan op 8 november 2016 de loting verricht worden.

Naast Portugal en Nederland zijn ook Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Noorwegen, Spanje, Zweden, België, IJsland, Schotland, Oostenrijk, Denemarken, Italië en Rusland van de partij.

De speelsteden zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

De 16 finalisten worden over 4 groepen verdeeld en de nummers 1 en 2 gaan door naar de knock-out fase. Oranje zit sowieso in groep A en speelt de groepsfase sowieso in Utrecht (16.07.2017), Rotterdam (20.07.2017) en Tilburg (24.07.2017).

In de thuiswedstrijd kwam Portugal niet verder dan een 0-0 onder toeziend oog van 3415 toeschouwers, een record voor het Portugese vrouwenvoetballandschap. En gisteravond, dinsdag 25 oktober, was het 1-1 gelijkspel voldoende in Roemenië om zich te melden in de koude balletjes van het Luxor theater te Rotterdam. Er is nog een record te melden, de wedstrijd in het Dr. Constatin Radulescu stadion verbrak het aantal toeschouwers: 7110! In deze wedstrijd scoorde toevalligerwijs beide invalsters. Aan Roemeense zijde was dat Laura Rus (1-1) die bij de UWCL 8e finalist Fortuna speelt en de bevrijdende 0-1 werd gemaakt door de Portugese Andreia Norton die bij FC Barcelona speelt en wellicht tegen FC Twente aan zal treden.

Van de 11 keer dat het toernooi is georganiseerd heeft Duitsland 8 keer het toernooi gewonnen. Noorwegen 2 en Zweden 1 keer. De kans is op basis van de historie natuurlijk groot dat Duitsland weer met de titel van door gaat. Ook grote kanshebbers zijn Frankrijk, Zweden, Engeland, Spanje en natuurlijk Nederland.

Het bericht Iedereen is nu klaar voor de WEURO loting verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.