Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Manon Melis verricht loting voor WEURO2017

img_20161025_193013

De loting vindt plaats op dinsdag 8 november in het Luxor Theater in Rotterdam. Nederland is als organiserend land ingedeeld in pot 1 en ontloopt op die manier sterke tegenstanders als regerend Europees kampioen Duitsland, Frankrijk en Engeland in de poulefase. Die landen danken hun plaats in de hoogste pot aan hun plaats op de UEFA-ranking.

Na een bloedstollende thriller plaatste Portugal zich dinsdagavond 25 oktober ten koste van Roemenië als laatste land voor het UEFA Women’s EURO 2017. Daarmee zijn de zestien deelnemers aan het EK, dat van 16 juli tot 6 augustus in Nederland wordt gehouden, bekend.

Debutanten

In pot 2 zitten Noorwegen, Zweden, Spanje en Zwitserland, terwijl pot 3 Italië, IJsland, Schotland en Denemarken herbergt. In pot 4 ten slotte zitten Oostenrijk, België, Rusland en Portugal. De vrouwen van België, Schotland, Oostenrijk en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. De nummers één en twee van elke poule kwalificeren zich voor de kwartfinale.

Voorafgaand aan de loting zullen UEFA-president Aleksander Čeferin en KNVB-voorzitter Michael van Praag de zaal toespreken, waarna de loting onder leiding van journaliste Diana Kuip zal worden verricht door Manon Melis, topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen, en regerend Europees kampioene Nadine Kessler. Melis kwam 136 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal en scoorde daarin 59 keer. Na de loting zal aansluitend de kaartverkoop starten via de website van WEURO 2017.

OranjeLeeuwinnen en indeling

De OranjeLeeuwinnen spelen hun poulewedstrijden in Utrecht (Galgenwaard, 16 juli), Rotterdam (Het Kasteel, 20 juli) en Tilburg (Koning Willem II Stadion, 24 juli).

Het bericht Manon Melis verricht loting voor WEURO2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *