Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

IFC laat haar meiden genieten met externe trainingen

logo ifcIn de wijde omgeving is het alom bekend: IFC heeft een waar bolwerk van voetballende meisjes, meiden en vrouwen.

Op dit moment doen er maar liefst tien teams mee in de competitie. Dat betekent dus ruim 160 “girls” bij IFC. Maar het is niet alleen voetbal dat bij de Ambachtse voetbalclub centraal staat. Een belangrijk speerpunt is het sociale aspect: gewoon lekker gezellig met elkaar omgaan en lol maken.

Bij veel voetbalmeiden van de IFC Girls Academy stond het kampweekend dan ook rood omcirkeld in de agenda. Veel meiden in de leeftijd van 9 t/m 17 jaar wilden namelijk het kampweek in Doornspijk niet missen. In totaal ging een groep van tachtig meiden en begeleiding richting Zwolle om overigens wel op tijd de juiste afslag te nemen. In de donkere bossen werd eerst een spookachtige wandeltocht gemaakt. En al snel bleek dat het toch moeilijk navigeren is in zo’n donker bos. Vervolgens stonden twee dagen bol van allerlei spelactiviteiten. Zonder het te weten heeft de groep een enorme conditietraining achter de rug met het vele rennen, lopen en sprinten in het bos en het zand. Hilarisch was het Foot-golf op een 9 holes terrein midden op de zandverstuiving. Ook bij elk potje jeu-du-football, voetbalwedstrijd, behendigheidsrace etc. kon iedere groep zich uitleven.

Het was geweldig om te zien hoe jong en oud elkaar bij ieder spelelement hielp. Moe van de buitenlucht werden in het kamphuis allerlei spelletjes gedaan, waarbij het ouderwetse kaarten populair was. Ongetwijfeld kan gezegd worden dat de onderlinge band binnen de IFC Girls Academy dankzij het kampweekend extra is verstevigd.

Tijdens de competitiewedstrijden zijn het ook een aantal van de oudere meiden die met grote regelmaat een wedstrijdje fluiten bij de jongere meiden. Ook zin om eens vrijblijvend bij de IFC Girls mee te trainen? Dat kan. Even een mail sturen naar Ben Bakker: shandunc@caiway.nl

Het bericht IFC laat haar meiden genieten met externe trainingen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *