Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederlandse speelsters in USA (week 43)

jurg-afscheidDe reguliere competitie in Amerika nadert zijn ontknoping. In sommige conferences zit het er zelfs al op en beginnen dit weekend al de playoffs.

Division I

Jessica Jurg (Hartford) is bezig aan haar laatste wedstrijden in Amerika. Tijdens senior-night werd ze nog eens bijzonder in het zonnetje gezet (foto). Ook de laatste drie wedstrijden werden gewonnen waarmee Hartford (gedeeld) kampioen is geworden in de conference en als nummer 2 mag beginnen aan de playoffs. Jessica haalde vorig jaar ook al de playoffs en sluit zo een fantastische periode af.

Paola van der Veen (Utah) heeft in haar tweede jaar nog drie wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen. De voorbije matches werd er gewonnen op eigen veld van Washington State met 1-0. In Berkley werd gespeeld tegen #10 University of California. Na twee verlengingen stond 1-1 op het bord. Daarna werd in Stanford gespeeld tegen de hoogaangeschreven plaatselijke Universiteit (#3 op de ranglijst). Het werd een nipte 2-0 nederlaag. Paola kwam dit seizoen in 9 van de 16 wedstrijden in actie. Utah staat nu zesde op de ranglijst. Vorig jaar werd het team nog laatste

Iris Achterhof (Old Dominion) won op seniornight met 1-0 van het Southern Miss. van Aisa Ribbens. Daarna ging het helaas wat minder en werden drie uitwedstrijden op rij verloren van La.Tech (0-2), Rice (0-2) en North Texas (1-2). Old Dominion heeft nog een kansje op de playoffs vooral omdat men nog een wedstrijd te goed heeft die eerder werd afgelast vanwege de storm. Iris speelde in alle drie de wedstrijden.

Sterre Harsveld van der Veen (Mercer) heeft zich met een mooie serie weten de plaatsen voor de playoffs. Achtereenvolgens werd gewonnen van South Carolina State (5-0), University of North Carolina (3-1), UNCG (1-0) en The Citadel (1-0). Komende zondag al staat de eerste wedstrijd om het SOCON kampioenschap op het programma. Sterre neemt het dan met haar team op tegen Chatanooga.

Ingrid Brouwer (Virginia Commonwealth) speelde twee keer een verlenging achter elkaar. De eerste keer scoorde Gearge Washington in de eerste verlenging de beslissende 1-0. Tegen La Salle trok VCU in twee verlengingen aan het langste eind (1-0). Daarna werd met duidelijke cijfers verloren van George Mason (4-1) en Massachusetts (3-0). VCU staat negende maar heeft toch nog een kleine kans op de playoffs.

Aisa Ribbens (Southern Mississippi) verloor dus van Old Dominion van Iris Achterhof en was ook wisselend succesvol in de partijen daarna. Tegen Charlotte werd met 1-0 verloren en tegen UAB werd het na twee verlengingen in Hattiesburg, Miss. 1-1. Southern Mississippi is al uitgeschakeld voor de playoffs. Aisa kwam niet in actie.

Shania van Nuland (Niagara) kwam door een hersenschudding na een heftige botsing met een speelster van Manhattan de laatste twee weken niet meer in actie. Haar team verloor prompt vier keer op rij en mist daardoor de playoffs. In de laatste wedstrijd keerde Shania terug onder de lat en werd met 3-0 gewonnen. Shania kwam toch nog tot 12 wedstrijden en 845 competitieminuten.

Diantha Lai (Central Connecticut) is helaas voor langere tijd uitgeschakeld en kon dus alleen maar toekijken hoe haar team achtereenvolgens won van LIU Brooklyn (2-0), Wagner (1-0) en Sacred Heart (2-0). Alleen van Fairleigh Dickinson werd verloren (2-0). Central Connecticut voert momenteel de ranglijst aan en de playoffs liggen dus voor het grijpen.

Division II

Laura van Steveninck (Wilmington University) won met liefst 7-1 van Concordia. Daarna werd verloren van Philadelphia U. (1-0) en waren er opnieuw twee ruime overwinningen op Millersville en Nyack, beide keren werd het 5-1. Wilmington staat er op de derde plaats prima voor.

Marieke Kramer (Charleston) verloor van Notre Dame College (Ohio) met 1-2 maar won van Concord met 4-1. Charleston staat nu tweede en heeft met nog twee rondes te gaan nog uitzicht op het kampioenschap en mag sowieso het postseason in.

 Rimke Eurling (Minot University) kan er dan zelf geen bijdrage aan leveren maar haar team presteert prima. Via 3-0 op Upper IOWA, 1-1 tegen Minnesota State, 1-0 op Concordia University in St. Paul en een ruime 5-1 tegen University of Mary gaat het nu naar het conference toernooi dat op 2 november begint.

NAIA

Bibian Borst (Upike) kon na drie verliespartijen weer eens juichen. Tegen Cumberlands werd het nog 0-10. Verder werd er verloren van Life (1-4) en Cambellsville (0-2). Maar er werd gewonnen van Beara met 2-1. De Upike Bears staan helaas helemaal onderaan omdat er in de conference nog geen puntje werd gehaald.

In dezelfde conference zette Yvonne Ploeg (Linsey Wilson) alle vier de wedstrijden in winst om. Er werd gewonnen van Emry Riddle met 5-0, Geogia Gwinnet met 2-0, Georgetown met 1-0 en Cumberlands met 2-1. Yvonne kwam in 9 wedstrijden in actie waarvan 3 in de basis en scoorde al 4 keer. Linsey Wilson staat bovenaan in deze conference

Junior College

Margriet Samson (Navarro) kwam de voorbije weken liefst 5 keer in actie. Alle vijf de wedstrijden werden daarbij in winst omgezet waarbij enkele keren hele hoge uitslagen vielen te noteren. Navarro won van Hill (2-1). Jacksonville (8-0), Corsicana (8-0), Tyler (4-1) en Angelina (1-0)

Het bericht Nederlandse speelsters in USA (week 43) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *