Historisch moment bij IJFC

meisjes-ijfc

Woensdag 26 oktober een klein historisch momentje bij IJFC. 

IJFC is dit seizoen, voor meisjes die alleen met meisjes in een team willen voetballen, met een pupillenteam gestart. IJFC wil zo ook meisjes die uit sociale overwegingen kiezen voor een tak van sport (uit KNVB publicatie “Het meisjes centraal”) de mogelijkheid bieden dat voor voetbal te doen. Ondanks dat de KNVB daar zelf veel laat liggen (er is officieel geen meisjescompetitie voor de jongste leeftijdscategorie) gaan clubs verder want daar weten ze waar behoefte aan is.

En dat blijkt uit het feit dat binnen korte tijd er ook bij IJFC al 10 enthousiaste meisjes twee keer per week komen trainen. Mooi is dat die trainingen worden verzorgt door een team van trainsters, allen speelsters, uit IJFC VR 1, 2 en 3.

En nu was het dan zover. De eerste echte (oefen)wedstrijd voor het meisjespupillenteam. En met wie kan je dat beter doen dan de buren, VVIJ, waar 3 meisjespupillenteams spelen. Het jongste team kwam “op visite” en in een hele gemoedelijke sfeer ervaarden de IJFC meisjes, na eerst met z’n allen op de foto te zijn gezet door Marcel van den IJssel, voor de eerste keer hoe leuk het is om een wedstrijd te spelen. Voor de meisjes en ouders een geweldig mooi en leerzaam moment wat zeker vervolgt gaat worden!

Het bericht Historisch moment bij IJFC verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!