Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ oefent tegen Jong OH Leuven

Woensdagavond om 20.00 uur trad JVOZ U15-3M (6 afwezigen: Cheng Yan Li en Anouk van er Klooster (KNVB o16 nationaal), Julia Biesen, Noa Slinger (blessures) en Jasmijn Verschoor en Laura Vierhout (vakantie)), aan in Leuven op het prachtige Jeugdcomplex van OHL Leuven in een mooie oefenwedstrijd. Gelukkig konden we Ilham Abali meenemen (speelster bij JVOZ U15-1), zodat we 1 wissel hadden.

Oftewel een gemiddelde leeftijd van +/- 20 jaar (Jong Leuven) tegen +/- 16 jaar (JVOZ) wat de weerstand voor de meiden van JVOZ ten goede kwam. Gezien de uitgevochten duels wennen de meiden daar prima aan.

De eerste helft was volledig voor JVOZ dat met uitstekend voetbal Jong OHL haar wil oplegde en een flink aantal kansen creëerde, echter die troffen geen doel. Dat gaat wel goed komen de komende wedstrijden is mijn verwachting. Jong OHL werd vastgezet op hun eigen helft en kregen slechts één mogelijkheid die door Chaima Benkaddour prima onschadelijk werd gemaakt. JVOZ was heer en meester op het veld en kansen voor Angela Versluis (normaal zeer trefzeker) gingen er niet in.

Na de rust startte Jong OHL uitstekend en kregen de eerste kansjes, maar die werden niet afgemaakt, mede door goed optreden van de verdediging van JVOZ. De grootste kans was weer voor JVOZ, maar Angela, vrij gezet na een mooie actie miste opnieuw. Moet wel vermelden dat de Leuvense doelvrouw uitstekend stond te keepen en hun verdediging de gehele wedstrijd goed georganiseerd stond, dus het missen van de grote kansen is echt geen schande, het was juist heel knap hoe de meiden zich er doorheen probeerden te voetballen, soms met frivole trucjes, dat de wedstrijd nog meer kleur gaf. De spitsen van JVOZ Angela Versluis, Sophie Fijneman en Wynonna Lord hadden het niet makkelijk, het middenveld met Lieve van Vliet, Ilham Abali, Winnie Li en Alessia Mieras speelde een goede partij en onze verdediging met Manon de Ruijsscher, Demi Nas, Chaima Benaddour, Lois Hofman en keepster Esther van Belzen stond ook niet veel mogelijkheden toe.

Omdat er in België in oefenpartijen geen grensrechters aanwezig zijn, moest de scheidsrechter alle beslissingen alleen maken, en soms leidde dat tot verontwaardiging bij vermeende buitenspelgevallen, en hierdoor werden voor ons enkele grote kansen en een goal onthouden. Maar geen enkel probleem, daar moeten we slimmer mee om leren gaan. Jammer is het dan dat het enige doelpunt door Leuven kon worden gescoord in de voorlaatste minuut (en volgens toeschouwers op lijn in buitenspelpositie), maar ondanks deze goal en daarmee het verlies van 1-0, is de allesoverheersende gedachte het meer dan uitstekende spel in de gehele wedstrijd, en dan met name van JVOZ U15-3M die wederom alle complimenten kreeg, maar het veld zonder winst verliet. Voor de toeschouwers was het een zeer aangename pot voetbal, en ook vanuit het Belgische kamp werden onze meiden gecomplimenteerd met hun manier van spelen.

Een uitslag van 1-4 had er zeker in gezeten, maar dan moeten de kansen wel afgemaakt worden. En een wedstrijd die voor herhaling vatbaar is. Sportieve tegenstander die wil voetballen en voor JVOZ een prima weerstand om sterker van te worden. We hebben ons alweer op de kaart gezet.

Het bericht JVOZ oefent tegen Jong OH Leuven verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.