Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing van de Eredivisie speelronde 7

facebook_1477844909172
Afgelopen vrijdagavond 28 oktober 2016 was dus speelronde 7 waarin 14 doelpunten werden gemaakt, zes minder dan speelronde 6. Er werd 8 keer voor rust en na rust 6 keer gescoord waarin 5 gele kaarten werden verdiend.

In de slotfase werd maar liefst 3 keer gescoord (76-90). Er werd twee keer door de thuis ploeg, twee keer won het uit team waarbij Telstar en PEC Zwolle niet tot scoren wisten te komen. Het totaal aantal doelpunten voor dit seizoen staat al op 96, wie maakt de 100e van het seizoen?

We hebben ook de snelste goal van 2016/17 scherp gezet, althans niet wij van de redactie maar Kirsten Koopmans van PSV. In de uit wedstrijd tegen PEC Zwolle, speelronde 7, wist ze al in de 3e minuut te scoren. De top met Kirsten Koopmans aan kop ziet er zo uit: 4′ minuut Loïs Oudemast (uit tegen PSV), 4′ minuut Marthe Munsterman (thuis tegen PEC Zwolle), 6′ minuut Kelly Zeeman (thuis tegen Telstar) en 7′ minuut Bonita Theunissen (uit tegen FC Twente).

Het gele kaarten totaal staat nu op 41 dankzij de kaarten die Babiche Roof (Telstar), Chantal de Ridder (Ajax), Daphne Koster (Ajax),  Kristina Erman (FC Twente) en Maruschka Waldus (FC Twente). Dit zijn de speelsters met meer dan 1 kaart: Lydia Borg (PEC Zwolle), Priscilla Mesker (ADO Den Haag), Sanne van der Velden (Telstar), Marthe Munsterman (FC Twente), Babiche Roof (Telstar), Daphne Koster (Ajax) en Maruschka Waldus (FC Twente). Er is tot nu nog steeds niet in de fase 0-15 een gele kaart uitgedeeld aan een thuis spelend team. En er is nog steeds geen direct en of directe rode kaart uitgedeeld.

Elixabete Sarasola (Ajax) heeft al 5 wedstrijden achter elkaar, samen met haar verdedigen en of team, de nul weten te houden. Het zijn er eigenlijk 6 maar dan in totaal en heeft pas 1 doelpunt tegen. En nog geen enkele keepster heeft een gele kaart mogen ontvangen.

Al 7 keer wist het thuis spelend team niet tot scoren te komen, hierin gaan Achilles ’29 en PEC Zwolle aan kop met ieder 3 wedstrijden. En evenveel, 7 keer, wist een uit spelend team niet te scoren en hierin is PEC Zwolle de enige met twee wedstrijden geen uit doelpunt.

De 3 topscorers na speelronde 7 zijn: Ellen Jansen (FC Twente), Marjolein van den Bighelaar (Ajax) en Vanessa Susanna (PSV). Pia Rijsdijk (ADO Den Haag) is de enige die afgelopen vrijdagavond twee keer het nest wist te vinden.

De volgende speelsters maakte haar 1e doelpunt van het seizoen: Dominique Vugts (Ajax), Kika van Es (Achilles ’29) en Marthe van Erk (ADO Den Haag). Dominique Vugts (Ajax), Lineth Beerensteyn (FC Twente) en Vanity Lewerissa (PSV) waren met hun invalbeurten succesvol want ze scoorde ieder één keer.

Van de 112 speelsters die afgelopen vrijdag in de basi begonnen werden er 20 speelsters gewisseld. Het enige team dat niet wisselde was Heerenveen thuis tegen FC Twente, dat is dit seizoen nog niet eerder gebeurt. De jongste invalster was Anna Ursem (Telstar) met haar 16,40 jaar en de jongste basis speelsters stond bij Achilles ’29 en dat was Joy Kersten met 16,42 jaar.

Het bericht Nabeschouwing van de Eredivisie speelronde 7 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *