Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Professionele jeugdopleiding voor jongens en meisjes

Bij FC Twente werd de professionele meidenopleiding in mei stopgezet. Maar waarom moet je bij een professionele jeugdopleiding überhaupt bij voorbaat talent scheiden op basis van geslacht? Mary Kok-Willemsen, voorheen hoofd vrouwenvoetbal bij FC Twente, gelooft juist dat het een kracht kan zijn.

Daarom richtte ze onlangs de FootballEquals Foundation op; wereldwijd de eerste stichting die werkt aan professionele talentontwikkeling van voetballende meiden én jongens. Op 4 november is iedereen welkom om te kijken hoe ze worden getraind binnen de hieraan gekoppelde FootballEquals Academy. “Voetbal is wereldwijd een van de meest conservatieve mannenbolwerken. Zodra we praten over professionele opleidingen of profvoetbal wordt het vrijwel geheel geleid door en voor mannen en worden jongens en meiden gescheiden”, ervaart Kok.
Lees hier verder!

Het bericht Professionele jeugdopleiding voor jongens en meisjes verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *