Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

swift-jo15-2-btv-o16-vera-van-der-wallWisselend resultaat afgelopen zondag voor de drie talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 15 speelde een mindere wedstrijd tegen stadgenoot SDZ. Het ging er af en toe stevig aan toe, wat helaas een paar blessuregevallen opleverde. In ieder geval hebben de meiden het onderdeel duels spelen vandaag in de praktijk goed kunnen leren. Onder 16 speelde, net als vorige week, een matige 1e helft waarin ze tegen een 3-0 achterstand aanliepen.

Als je dan in de 2e helft de enige goal scoort dan is de conclusie achteraf dat er wel meer in had gezeten. Hieruit blijkt dus wel dat de jongens niets weggeven en dat je als team 2x 35 minuten scherp en geconcentreerd moet blijven. Alleen dan kun je namelijk wedstrijden winnen. Onder 17 startte ook niet geweldig en heeft pas in de 2e helft de overwinning veilig gesteld. Het uiteindelijke resultaat is wel de koppositie op de ranglijst. Lakeesha Eijken was wederom de absolute uitblinkster van deze wedstrijd. In de 2e helft nam zij haar team op sleeptouw en scoorde maar liefst 4 doelpunten, waaronder een zuivere hattrick. Hieronder volgen weer de wedstrijdverslagen.

SDZ JO15-3 – Buitenveldert Onder 15 2-0 (1-0)

sdz-jo15-3-btv-o15-de-bankIn tegenstelling tot voorgaande weken had Buitenveldert niet het betere van het spel vandaag. Het combinatievoetbal van de ploeg van trainer-coach Lieselotte Wels kwam tegen SDZ nauwelijks van de grond.

De voorhoede stond geïsoleerd en als er al eens een kansje kwam dan was de afwerking slapjes. De verdediging van de meiden, onder aanvoering van Nikki van Tol en Pien Appels, stond gedurende deze spannende wedstrijd best goed. En als er zo nu en dan eens iemand van SDZ vrij voor de keeper kwam dan redde Lisanne Leusink, net als in de afgelopen wedstrijden, voortreffelijk.

In de eerste helft scoorde de oude club van Buitenveldert speelsters Mercedes Wiegel en Chimène Nahar 1 keer. Na een voorzet van rechts, kopte de verdediging van Buitenveldert de bal weg. Deze kwam voor de voeten van één van de middenvelders van SDZ, die de bal van de rand van het strafschopgebied vervolgens bekwaam binnen schoot.

sdz-jo15-3-btv-o15-bespreking-voorafDe tweede goal van SDZ viel halverwege de 2e helft. Eén van twee meiden die bij SDZ meespeelde scoorde een fraai doelpunt na een snelle aanval over de rechterkant. Het duel ging er af en toe hard aan toe. Kira van Kerkwijk, Suus de Bakker en Sydney Blom moesten geblesseerd het veld verlaten. Mogelijk wilde SDZ koste wat het kost niet verliezen omdat er de laatste jaren een paar talentvolle meiden de overstap van hun club naar Buitenveldert hebben gemaakt.

De eerlijkheid gebied ook wel te zeggen dat SDZ de betere ploeg was. Volgens trainer-coach Lieselotte Wels hebben haar speelsters vandaag wel weer wat bijgeleerd in het duels spelen. Eens kijken of we dat mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd.

Swift JO15-2 – Buitenveldert Onder 16 3-1 (3-0)

Een door blessures geteisterd Buitenveldert begint de wedstrijd rommelig; soms onnodig balverlies en te gehaast willen spelen resulteren erin dat de tegenstander regelmatig gevaarlijk is. De meiden kunnen geen druk zetten en pogingen om het spel om te keren worden verijdeld. De eerste grote kans was daarentegen voor Buitenveldert. Sara Kost werd door een diepe bal één op één met de keeper gezet, maar helaas schoot zij in de handen van de keeper. Na deze kans zet Swift razendsnel de tegenaanval in en scoort de 1-0. Hierna is de organisatie even zoek, waarna de 2-0 swift-jo15-2-btv-o16-bloem-kreeken 3-0 binnen 2 minuten tijdsbestek volgen. Als meiden elkaar iets meer gaan coachen in het veld zou dit ook wat meer rust in het spel kunnen brengen en waarschijnlijk tegentreffers kunnen voorkomen.

De tweede helft begint Buitenveldert een stuk feller. Duels worden nu gewonnen en tevens worden er kansen gecreëerd. De grootste kans komt weer op naam van Sara Kost. De keeper liet na een redding de bal zomaar los en Sara kon hier bijna van profiteren. Haar schot belandde helaas op de deklat. Swift was veelal in de aanval, maar de verdediging van Buitenveldert stond beter dan in de eerste helft. Daarbij had keepster Daniëlle van de Bos weer een aantal goede reddingen. Vlak voor het eindsignaal scoorde invaller van Onder 15, de Amerikaanse Katharina Collins, de eretreffer. Na een goede aanval maakte zij een prachtige goal, 3-1. Ondanks het verlies van vandaag was trainer-coach Chantal de Ridder niet geheel ontevreden met het optreden van haar team. Volgende week, uit bij Badhoevedorp, kunnen de meiden hopelijk het goede spel dat ze vandaag in de tweede helft hebben laten zien voortzetten.

Swift JO15-3 – Buitenveldert Onder 17 3-7 (2-2)

Een ruststand van 2-2 en een einduitslag van 3-7 geeft wel aan dat de buurt-derby tussen Swift en Buitenveldert grillig en ook wat rommelig verliep. Het is de meiden van Buitenveldert dit seizoen nog weinig gebeurd dat ze in de openingsfase van een wedstrijd achter kwamen en nog wel tegen een tegenstander die in deze competitie nog geen enkel punt had behaald. Opperste concentratie is op dit niveau dus altijd geboden. In de eerste helft ontbrak het daaraan bij Buitenveldert. Het tempo van de wedstrijd lag op zich hoog, maar beide ploegen speelden slordig. Bovendien werden er bij de meiden flink wat kansen net niet tot een doelpunt afgerond. Na de snelle 1-0 kreeg Buitenveldert pas na 20 minuten meer greep op de wedstrijd door een schot van Ines van der Hooft: 1-1. Die bal ging er zo makkelijk in dat ze het even later weer van afstand probeerde, met succes! Met deze 1-2 voorsprong zou je verwachten dat de meiden nu wel meer grip op de wedstrijd zouden krijgen. Helaas was dat niet het geval. Swift kwam vlak voor rust zelfs terug in de wedstrijd. Je kan zeggen dat de jongens erg efficiënt speelden: uit twee kansen maakten ze twee doelpunten.swift-jo15-3-btv-o17-uitblinkster-lakeesha-eijken

Met kennelijk in haar hoofd dat het nu welletjes was geweest speelde Lakeesha Eijken in de 2e helft de sterren van de hemel. Zij opende direct na rust de score met een erg fraaie vrije trap van grote afstand die onhoudbaar linksboven het doel in ging: 2-3. Zij scoorde ook snel de 2-4 uit een perfecte steekpass van Samantha Bon. Toch was het pas na de 3-4 van Swift dat Buitenveldert ook beter ging spelen. Opeens lukte het wel om rust in het spel te krijgen. Het publiek kreeg vervolgens de ene na de andere mooie actie van Buitenveldert te zien. En Lakeesha was bijna altijd aanspeelbaar. Zo scoorde zij ook nog de 3-5: een zuivere hattrick! swift-jo15-3-btv-o17-chante-dompigOok de andere aanvallers lieten zich niet onbetuigd: linksbuiten Sophie Witting gaf een snijdende pass op Chanté Dompig die zonder aarzeling de 3-6 er in pegelde. Om te benadrukken wie er deze middag heer en meester was scoorde Lakeesha ook nog haar 4e doelpunt en bepaalde zij de eindstand op 3-7. Omdat de koploper verloor deze zondag staan de meiden nu bovenaan de ranglijst. Trainer-coach Hélène Heemskerk is benieuwd hoe haar team de komende wedstrijden met deze voor hun nieuwe situatie zullen omgaan. We gaan het meemaken.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *