JVOZ wint verdient van Zeeuws Vlaanderen

Winnie Li

Winnie Li

Na midweekse oefenpot in Leuven waar de meiden goed veldspel hadden laten zien maar niet topt scoren waren gekomen, stond nu de uitwedstrijd in Hulst tegen (kort gezegd) HVV’24 / Clinge op het programma. Trainer René hadden de meiden als opdracht meegegeven: “ scoren”. En hij werd op zijn wenken bediend!

Al na 28 seconden keken de gastheren tegen een achterstand aan: een aanval over links leidde tot een voorzet van Angela Versluis en daar wist Sophie Fijneman wel raad mee, ze scoorde haar eerste competitiegoal voor JVOZ: 0-1. Het veldspel van de meiden was daarna wat slordig, teveel passjes die niet aankwamen en je kon zien dat er wel “voetbal in de tegenstander zat”. Het duurde dan ook niet lang voordat de stand weer gelijk was nadat er verdedigend een beetje slap werd ingegrepen door de meiden. Wakker geschud waren de meiden toen nog niet want net na de gelijkmaker kreeg HVV nog een mega kans maar die ging via keepster Anouk van der Klooster naast. Daarna leken de meiden toch wat scherper te zijn geworden en in de 16e minuut was het weer Angela, die letterlijk uit de handen van de rechtsachter wist te blijven, die een puike voorzet afleverde waarna rechtsbuiten Alessia Mieras met het hoofd de meiden weer op voorsprong bracht, 1-2. Even later maakte een goed meevoetballende Anouk een aanval van HVV onschadelijk. De wedstrijd kwam wat in evenwicht waarbij beide partijen kansen kregen. Zo schoot de rechtsbuiten van HVV de bal voorlangs het doel van de meiden en slaagde aan de andere kant Lieve van Vliet er net niet in de bal na een vrije trap in het doel te krijgen: haar inzet ging naast. En ook Angela kon, na een foutje van de HVV-keeper links in de punt van de 16-meter, het net niet vinden. Vlak voor rust was het weer Angela, die nu even op rechts stond die met een fraaie voorzet Winnie Li vond, die met een prachtvolley de 1-3 liet aantekenen.

Na rust, waarin de tegenstander een donderpreek over zich heen had gekregen, gingen de meiden verder met aanvallen en als snel was het de vrouw van de wedstrijd Angela, die na een voorzet van Alessia nu zelf het net vond en dus de 1-4 maakte. Helaas kon ze even later, na een goede vrije trap van Wynonna Lord net niet de 1-5 maken. En ook Sophie slaagde er met rechts niet in de keeper te verschalken. Uit de aanval die daarop volgde maakte HVV fraai de 2-4 door de bal vanaf de rand van de 16 over Anouk te krullen. HVV leek weer hoop te krijgen. De scheidsrechter hielp ze wat later een handje door een overtreding tegen aanvoerster Demi Nas niet te bestraffen en vervolgens een overtreding van Lois Hofman in de 16 wel te bestraffen en een penalty te geven. Dat cadeau werd onberispelijk binnengeschoten en zo stond het 3-4. Zouden de meiden, enigszins uit frustratie door de scheidsrechterlijke beslissingen, het dan gaan weggeven? Nee hoor! Ze rechtten de ruggen en vlak na de aansluitingstreffer sneed Winnie Li (ook geholpen door een gelukkige kluts) door de verdediging van HVV, omspeelde cool de keeper en maakte de 3-5. De meiden waren even door het dolle en vierden deze treffer terecht uitbundig! In de 66e minuut werd Winnie neergetrokken in de 16 van HVV en kregen de meiden een penalty. Lois ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen na de keeper na de verkeerde hoek te hebben gestuurd, 3-6.

Nadat in de slotminuut van de reguliere speeltijd Anouk,na een goede aanval van het leuk voetballende HVV, een goede redding verrichtte en de rebound voorlangs ging en Angela in blessuretijd nog op de keeper van HVV had geschoten werd de wedstrijd afgefloten. De meiden hadden terecht gewonnen, met wat minder veldspel dan woensdag maar met een, naar ik aanneem, tevreden trainer René, want ze hadden 6 keer gescoord en daarmee toch wel aan zijn opdracht voldaan.

Het bericht JVOZ wint verdient van Zeeuws Vlaanderen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!