Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

Larissa Klerks

Larissa Klerks

WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een klein programma.

WSC MO 15-1 – ZIGo MO 15-1 4-12 (0-3) beker

WSC MO13-2 – RKDVC MO13-1 0-3 (0-1).
Op deze mistige en donkere ochtend stuurt coach Leander de meiden de wei in met een boodschap: ‘Dit is een erg sterke tegenstander. De doelstelling is niet om te winnen, maar de doelstelling is proberen om het aantal tegengoals onder de 10 te houden. Probeer zelf ook 1 keer te scoren.’ De meiden laten telkens opnieuw zien dat ze beschikken over een enorme dosis vechtlust. Ook deze wedstrijd strijden ze voor iedere meter. I.v.m. blessures en vakanties zijn er een paar vaste meiden afwezig. Daarom komen Merel Sars en Marit Pullens ons vandaag bijstaan. En hoe! Merel loopt overal tegelijk en Marit verdedigt ontzettend sterk. Het aantal spectaculaire reddingen gedurende de wedstrijd van invalkeepster Daisy zijn ontelbaar. Ze duikt op iedere bal. Mede daardoor valt het eerste tegendoelpunt pas na 20 minuten. De wedstrijd speelt zich 90 procent van de tijd in ons 16 meter gebied af. De druk is enorm. Aanvoerster Sylvana neemt het hele team bij de hand en Veronique speelt een glansrijke rol tijdens de wedstrijd. Na de rust hervatten we het spel met de stand nog steeds op 0-1. Hoewel het beeld nog steeds hetzelfde is, breekt WSC een aantal keren toch nog gevaarlijk uit. De wedstrijd is zomaar nog niet gespeeld. De tegenpartij heeft een erg lange spits, maar ze komt niet aan scoren toe. Amber van der Loop zit er werkelijk aan vast geplakt en 10 minuten voor tijd wordt de lange spits dan gewisseld. De tweede tegengoal valt, het is een onhoudbare bal voor Daisy. WSC vecht zich steeds opnieuw terug in de wedstrijd. Ook Marin valt in i.v.m. de vakanties en ze maakt weer een paar mooie acties voor WSC. Goed hoor Marin! Maegan blijft vechten. Ze wil graag scoren maar loopt zichzelf telkens kwijt in de verdediging. Kort voor tijd valt de 0-3. Dan volgt er nog even een spannend moment, want het lukt Maegan om uit te breken. Onderweg speelt ze zeker 4 verdedigsters uit en ze gaat recht op de goal af. Helaas wordt het net geen doelpunt. 0-3 is voor de MO13-2 absoluut geen verlies, het voelt als een enorme overwinning. De doelstelling is door de meiden ruimschoots gehaald.

Madese Boys MO11-2 – WSC MO11-1 0-18 (0-11)

In de competitie is het iedere week weer aanpoten voor de meiden van WSC MO11-1. Soms fysiek sterkere tegenstanders en soms voetballend goede tegenstanders zorgen voor 1 nederlaag, 2 gelijke spellen en 2 keer winst. Deze bekeronderbreking komt enigszins ongelegen. Onze meiden willen meer, beter worden en strijden. Helaas zijn wij in de beker in een lage poule ingedeeld en staat er vandaag wederom een wedstrijd tegen een laagvlieger uit de tweede klasse op het programma. De leiding had zich al opgemaakt voor een ruime overwinning. Vlak voor de wedstrijd kwam de leiding van de thuisploeg naar ons toe om mede te delen dat ze twee meiden van de D bij zich hadden. Ach ja, misschien wordt het dan toch iets meer een wedstrijd was de reactie van onze leiding. WSC had vanaf het begin moeite met de sterke meiden die bij onze gastvrouwen mee deden. Na een minuut of drie pakten onze meiden de regie en lieten even duidelijk zien waarom wij een lastig te kloppen ploeg zijn in de eerste klasse. Enkele goede rushes worden direct omgezet in 2 doelpunten. 0-2 Made komt wel enkele keren gevaarlijk in de buurt van Daantje, maar zij is attent en toont dat de keeperstrainingen van Remco zijn vruchten afwerpen. Met twee knappen reddingen houdt ze de tegenstander op nul.WSC gaat een hoger tempo spelen en uiteindelijk volgen de doelpunten elkaar snel op. Een goede eerste helft wordt uiteindelijk afgesloten met een 0-12 ruststand. Aangezien we zonder wissels zij afgereisd moesten dezelfde 7 het de tweede helft doen. Er werd wel van keeper gewijzigd. Daantje kwam het veld in en Yfke mocht haar aflossen als stand in, in het doel. WSC begon redelijk aan de tweede helft en wist redelijk snel de 0-13 binnen te schieten. Maar WSC werd ook langzaam aan wat slordiger en misschien wel moe. De combinaties werden minder en het vloeiende spel dus ook. Dat diverse spelers uiteindelijk niet op hun oorspronkelijke positie speelden kan ook hebben bijgedragen aan een kwalitatief minder 2e helft. Made kreeg hierdoor zelfs nog 2 grote kansen. Op één inzet had Yfke geen antwoord. De tweede redde ze knap met haar voet. Uiteindelijk rommelde de wedstrijd voort en werd de eindstand op 1-18 bepaald. Een uitslag die WSC aan haar stand verplicht was. We zijn door naar de volgende ronde en dan wacht ons waarschijnlijk een tegenstander van een geheel ander kaliber.

RHELICO MO11-1 – WSC MO11-2 0-8 (0-3)

Vandaag mochten onze meiden duelleren tegen een compleet nieuw team van Rhelico in Rumpt. Een super sportief en leuk team waarvan een groot deel van de speelsters pas 2 tot 4 wedstrijdervaringen had. Desondanks een niet te onderschatten ploeg en eentje om in de toekomst rekening mee te houden. Ook vandaag gaven onze meiden weer geen gehoor aan het verzoek om vanaf het eerste fluitsignaal actief te gaan voetballen. Net als in de twee voorafgaande wedstrijden kwamen onze dieseltjes weer langzaam op gang. Waar ze voor de wedstrijd leken te barsten van de energie en in de kantine de dag met de polonaise begonnen, peinsden ze er in de wedstrijd niet over om achter de bal aan te hossen! Ze leken er vanuit te gaan dat de bal op de een of andere wonderlijke manier vanzelf bij ze in de voeten zou rollen. Er werd nauwelijks overgespeeld en de 4 kansjes die we in het eerste kwartier kregen werden lauwtjes naast getikt. Het duurde bijna een hele helft voordat we konden scoren. Meer geluk dan wijsheid. Toch was het ook nu de eerste goal die de “AAN”schakelaar omzette bij het team. Na 18 minuten kijken naar iets wat door zou moeten gaan voor voetbal konden we vanaf de 19e minuut eindelijk kijken naar echt voetbal. De meiden wisten weer hoe ze elkaar moesten vinden en in rap tempo maakten we in minuut 18, 20 en 22 0-3. Door een schot van een van onze spitsen raakte de keepster van Rhelico geblesseerd aan haar vingers en moest gewisseld worden. We keken vreemd op toen na het wisselen van het keeperstenue hetzelfde meisje weer in het doel stond. Het bleek de tweelingzus van de geblesseerde keepster. De keeperswissel nam zo’n 4 minuten in beslag. Toch floot de fanatieke scheids vrijwel direct na het hervatten van de wedstrijd af met stipt 25 minuten op zijn klok. In de tweede helft speelden we weer zoals we gewend zijn van ons dames. Ondanks het feit dat er weinig gevoetbald werd op onze helft, maar vooral op de helft van de tegenstander en we kans na kans creëerden konden we de score in de 2e helft slechts “beperkt” ophogen. Dit alles door slechts 1 teamlid van Rhelico; de keepster! Wat een ongelooflijk talent. Toch was ze in de 2e helft in 6 gevallen niet opgewassen tegen onze slagkracht. Althans, volgens de doorgaans nauwkeurige standbijhouders langs de lijn was het 6 keer. Volgens de scheids was het namelijk maar 5 keer. Wij houden het op 0-9, maar omdat de scheids altijd gelijk heeft is de “officiële” uitslag 0-8. Omdat we onze vaste keepster en spits misten vandaag bedanken we Floor Nijssen (WSC Mo11-1)en onze eigen middenvelder Vanille. Vanille debuteerde vandaag op doel en liet tijdens de penalty’s aan het einde zien dat ze naast een super middenvelder ook in de goal prima presteert!

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *