Alles wat je moet weten over het EK Onder 17

837727_w21De pre indeling voor het EK Onder 17 is bekend. Naast Duitsland, Polen, Rusland en Spanje strijden de overige landen mee richting het eindtoernooi in Tsjechië.

De definitieve loting voor de Elite Ronde zal later deze maand, 11 november, plaatsvinden. De 24 teams worden verdeeld in 6 poules van 4 landen. Het thuisland is natuurlijk al gekwalificeerd voor het eindtoernooi dat van 2 tot en met 14 mei is georganiseerd.

De landen die in de koker zitten zijn:

Spanje, Denemarken, Zwitserland, Griekenland, Zweden, Polen, Hongarije, Noorwegen, Nederland, Portugal, Italië, Frankrijk, Schotland, Duitsland, Wales, Engeland, Slovenië, Rusland, België, Servië, Ierland, IJsland, Oostenrijk en Bosnië en Herzegovina.

De topscoorder is Joëlle Smits met 10 doelpunten. En ze heeft ook een record te pakken met haar 7 doelpunten in de met 11-0 gewonnen wedstrijd tegen Bulgarije. Frankrijk, Duitsland en Noorwegen kregen in de 3 poule wedstrijden geen doelpunt tegen. Bosnië en Herzegovina zitten er voor de eerste keer bij in de Elite ronde.

Het bericht Alles wat je moet weten over het EK Onder 17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!