Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De ‘moeder van het vrouwenvoetbal’ van RKHVV

De bijnaam ‘moeder van het vrouwenvoetbal’ heeft Gonny Bisseling- Maas bij RKHVV gekregen. Of verdiend. Want de van oorsprong Limburgse stond aan de wieg van het vrouwenvoetbal bij de Huissense club. Als vrouw kwam Gonny Bisseling in een toch behoorlijke mannenwereld terecht.

Hoe ging dat in zijn werk?

„Mijn vader was leider van een vrouwenteam, toen al, bij Rapid in Maastricht. Waar ik ben opgegroeid. Ik hielp hem zelfs met het ophalen van studenten in Nijmegen, die moesten voetballen in Limburg.” Je ontmoette je man Jan in het onderwijs en via Velp kwamen jullie in Huissen en bij RKHVV.

Welke vrijwilligersfuncties heb je vervuld?

„Toen mijn zoon Ivar in de jaren 90 in het eerste kwam te spelen, ben ik omroepster geworden. Omdat de spelersvrouwen ook wilden voetballen, heb ik met hen een team opgericht. Eerst anderhalf jaar alleen getraind en daarna in competitieverband gespeeld. We werden jaren achtereen kampioen. In 2000 was ik mede-initiator van de Meidenvoetbalschool. Ik zat in de werkgroep daarvoor en werd, logisch als onderwijzer, tevens studiecoördinator. Ik was onder meer ook nog bestuurslid vrouwenvoetbalzaken.”

Welke functies vervul je nu?

„Ik ben coördinator meisjesvoetbal, omroepster bij thuiswedstrijden van het eerste vrouwenteam, verzorg daarvoor de formulieren bij uit- en thuiswedstrijden, en ben dan ook bestuursafgevaardigde en medeverantwoordelijk voor faciliteiten. Denk aan ballen, doelnetten, kleding van leiders en trainers, en schema’s voor bezetting van velden en kleedkamers. Best veel ja, soms vroegen ze ‘Heb je je bed hier staan?'”

Waar word je het meest gelukkig van als vrijwilliger?

„Als ik kijk naar de meiden die voetballen en ze zie genieten. Ik ben jaren geleden tot vrijwilliger van het jaar gekozen, maar er zijn nog zo veel andere vrijwilligers bij RKHVV. En daar word ik ook gelukkig van. Al baal ik er wel van hoe slordig sommigen met materialen omgaan. Ik ben direct en soms komt het bij ook van achter uit de keel. Misschien niet aardig, maar wel nodig. Onze vrijwilligers werken zo hard en zijn ondergewaardeerd. Ze verdienen het niet dat er zo wordt omgegaan met de spullen en met hun werk.”

Elke sportvereniging heeft ze: helden die al hun tijd in de club steken, maar het liefst op de achtergrond blijven. Die enthousiaste vrijwilligers verdienen een podium. Daarom gaat De Gelderlander naar die clubhelden op zoek. Ken jij zo’n held? Nomineer hem of haar dan op dg.nl/clubheld. Dan worden ze misschien wel de clubheld van het jaar en wint de vereniging € 10.000!

bron: De Gelderlander

Het bericht De ‘moeder van het vrouwenvoetbal’ van RKHVV verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *