Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Werkelijk alles over Eredivisie speelronde 8

Ajax is de enige tot nu toe met een 100% score, Heerenveen, Telstar en PEC Zwolle hebben ieder al 2 keer gelijk gespeeld en Achilles ’29 heeft 6 van de 7 wedstrijden verloren. De meeste doelpunten heeft FC Twente gemaakt (22), de minste door PEC Zwolle (3), Ajax heeft de minste tegen (1) en Achilles ’29 de meeste tegen (25). De wedstrijden van speelronde worden op vrijdagavond gespeeld en aftrap is om 19:30 uur.

Achilles ’29 (7) – PEC Zwolle (8)

We beginnen met de minst presterende, op basis van de cijfers, teams van de Eredivisie. Het creëren van kansen is niet het probleem maar wel het omzetten ervan en daardoor ook de kans vergroten om minimaal een punt mee te nemen of thuis te houden. We hopen dat PEC Zwolle haar bevestiging ergens gaat vinden voor het goeie spel, er moeten natuurlijk wel punten gepakt worden ondanks dat je niet kunt degraderen uit de Eredivisie. Daarom aanstaande vrijdagavond moet dit duel een grote uitslag opleveren dus: aanvallend spel zonder risico uitsluitingen moet een mooie avond opleveren voor het aanwezige publiek.

De wedstrijd is live te volgen, gratis toegang voor dochters die met hun mama komen (die betalen uiteraard dan weer wel) op sportpark De Heikant (Groesbeek). Beluister hier het interview met aanvaller Bonita Theunissen.

Stats Achilles ’29 Stats PEC Zwolle
3 thuiswedstrijden
3 keer verloren
0 doelpunten voor
8 doelpunten tegen
76-90 meeste doelpunten tegen
2 gele kaarten
Topscorer: Bonita Theunissen
3 uitwedstrijden
1 keer gelijk
2 keer verloren
1 doelpunt voor
7 doelpunten tegen
76-90 meeste doelpunten tegen
76-90 meeste doelpunten voor (1x pas)
10 gele kaarten
Topscorer: Esmee de Graaf

Telstar (6) – Heerenveen (5)

Heerenveen heeft wat puntjes minder dan hun huidige positie maar dat geldt wellicht ook voor een 3-tal andere teams. Afgelopen vrijdagavond thuis op haar eigen veld lieten ze de huidige kampioen flink zweten, voor het sluiten van de markt gebeurde er van alles maar het stond na 94 minuten bikkelen zonder wisselen wel met lege handen.

Telstar verloor weer de Noord-Hollandse derby tegen Ajax, wanneer ze wel zullen winnen? Die kans komt heus een keur maar niet dit seizoen want in Amsterdam blijven de punten op De Toekomst, dus Telstar ging met lege handen en een reiskoffer aan ervaring weer terug naar huis. En thuis in het Rabobank IJmond stadion (Velsen-Zuid) weten ze altijd te scoren maar ook de tegenstander en dat kun je wel aan Heerenveen overlaten. Alhoewel, ze scoorde alleen niet tegen Ajax maar wel weer tegen ADO Den Haag en PEC Zwolle.

Stats Telstar Stats Heerenveen
3 thuiswedstrijden
1 keer gelijk
2 keer verloren
3 doelpunten voor
6 doelpunten tegen
16-30, 46-60 & 61-75 meeste doelpunten voor
46-60 & 76-90 meeste doelpunten tegen
10 gele kaarten
Topscorer: Katja Snoeijs
3 uitwedstrijden
1 keer gelijk
2 keer verloren
3 doelpunten voor
6 doelpunten tegen
76-90 meeste doelpunten tegen
scoren pas in de 2e helft
3 gele kaarten
Topscorer: Jassina Blom

PSV (4) – ADO Den Haag (3)

Over ADO Den Haag gesproken, zij spelen vrijdagavond op sportpark De Herdgang (Eindhoven) en dat is natuurlijk tegen PSV. Het team met de minste gele kaarten en een mede topscorer Vanessa Susanna in haar gelederen heeft al drie keer achter elkaar gewonnen.

Vanity Lewerissa is ook weer terug en scoorde in haar beide invalbeurten en was tegen PEC Zwolle zelfs beslissend met haar 0-2. Haar aanwezigheid geeft ook weer een boost aan de PSV teamgenoten maar ook wellicht een signaal richting bondscoach Arjan van der Laan. ADO Den Haag draait weer goed, althans buiten de wedstrijden tegen Ajax en FC Twente om waar het te gemakkelijk de tegenpartij liet winnen en herpakte zich tegen Achilles ’29. Het was niet een super wedstrijd maar effectief en de punten bleven in ieder geval in het Kyocera stadion.

En zoals Priscilla Mesker (klik hier) het al zei dat PSV thuis de beste wedstrijd van het prille seizoen is, kunnen we een mooie avond verwachten op De Herdgang te Eindhoven.

Stats PSV Stats ADO Den Haag
3 thuiswedstrijden
2 keer verloren
1 keer gewonnen
8 doelpunten voor
8 doelpunten tegen
76-90 meeste doelpunten voor
31-45 meeste doelpunten tegen
1 gele kaart
Topscorer: Vanessa Susanna
3 uitwedstrijden
2 keer gewonnen
1 keer verloren
4 doelpunten tegen
3 doelpunten voor
gevarieerde minuten doelpunten tegen
61-75 & 76-90 doelpunten voor
8 gele kaarten
Topscorers: Pia Rijsdijk & Victoria Pelova

FC Twente (2) – Ajax (1)

Het slot akkoord of eigenlijk de topper van deze mooie vrijdagavond is op sportpark Slangenbeek (Hengelo) waar normaal de “A Triginta Conditum 65”. Het is latijn voor “Uit dertig ontstaan” want de vereniging is werkelijk door 30 mensen in 1965 opgestart.

Terug naar 2016 want dan staan dus de nummer 2 tegen de nummer 1 tegen over elkaar. Een duel als het zo door blijft gaan altijd tussen de kampioen en de net niet-kampioen zal zijn, of gaat Ajax dit seizoen een einde maken aan de heerschappij van FC Twente?

Het is ook een duel tussen de andere twee topscorers van Nederland: Ellen Jansen (FC Twente) vs Marjolijn van den Bighelaar (Ajax). Ook een duel tussen gewoon de twee beste teams van Nederland. Ook een duel tussen de minst gepasseerde keepster Elixabete Sarasola (Ajax) en de minst gepasseerde keepster Barbara Lorsheyd (FC Twente) in thuis duels.

De uitslag zegt niks want bovenaan staan betekend niks maar het geeft je wel een enorme boost richting de play-offs. Overigens staat deze wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Roelof Luinge, de ex Betaald Voetbal leidsman.

Stats FC Twente Stats Ajax
3 thuiswedstrijden
3 keer gewonnen
11 doelpunten voor
1 doelpunt tegen
31-45 & 46-60 meeste doelpunten voor
0-15 meeste doelpunten tegen (1x pas)
10 gele kaarten
Topscorer: Ellen Jansen
3 uitwedstrijden
3 keer gewonnen
6 doelpunten voor
1 doelpunt tegen
0-15 meeste doelpunten tegen (1x pas)
nog niet gescoord tussen 46-60
8 gele kaarten
Topscorer: Marjolein van den Bighelaar

Het bericht Werkelijk alles over Eredivisie speelronde 8 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *