Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Club weigert te spelen op kunstgras

kunstgrasveldVoor zover wij weten gaat de eerste wedstrijd in het vrouwenvoetbal zondag niet door dit door het kunstgrasprobleem in het land. De wedstrijd Fortuna’54 vrouwen 2 tegen HVCH (tweede klasse G) gaat daarom zondag niet door en is opnieuw vastgelegd voor 18 december.

Elftallen van HVCH kunnen uit op gras spelen of op kunstgrasvelden niet zijnde uitgestrooid met rubberkorrels. Wanneer dit niet mogelijk is bij de uitclub dan wordt de wedstrijd afgelast en zal in overleg met de KNVB gekeken worden naar een andere datum/tijdstip.

Op een eerder moment gingen wij uit van de standpunten van RIVM en GGD en wilden wij door blijven voetballen op kunstgras. RIVM en GGD zijn het adviesorgaan van de KNVB en dus ook van onze club. Echter na de ontwikkelingen van de afgelopen weken met onder andere een publicatie van DTV en daarnaast de uiting van zorgen door ouders en leden willen wij niet langer het risico nemen. Er zijn op dit moment te veel tegenstrijdige berichten waarbij wij het zekere voor het onzekere kiezen omdat we de gezondheid van onze leden boven alles stellen.

Zolang niet vast staat dat het spelen op een kunstgrasveld geen enkel gezondheidsrisico met zich mee brengt blijft deze maatregel van kracht. Wij wachten de resultaten van aanvullende onderzoeken door RIVM, GGD en anderen (VNG, Ministerie VWS) af.

Bij de gemeente hebben wij aangedrongen op het vervangen van de korrels door ander materiaal. De komende tijd gaat de gemeente bekijken welke alternatieven er zijn en komt met een voorstel naar de raad. Dit vergezeld van de resultaten van de onderzoeken die RIVM, GGD en anderen later dit jaar opleveren.

Teams kunnen uit op gras spelen of op kunstgrasvelden niet zijnde ingestrooid

 

Het bericht Club weigert te spelen op kunstgras verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *