Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Twente geeft een succesvolle clinic

“Hoe hard kunnen jullie schieten?” Het bleek één van de brandende vragen te zijn van de meiden, die uitkomen in de damesteams van KOSC/Reutum. Die vraag werd gesteld aan Jill Roord, Marthe Munsterman en Maruschka Waldus, drie speelsters van het FC Twente vrouwenteam. Zij gaven een clinic op het kunstgrasveld van het sportcomplex ’n Tooslag voor de dames van KOSC en Reutum.

Het werd een bijzondere leerzame avond. Op een half kunstgrasveld kregen de meiden voetbaltraining van dit trio. Na een uiterst professionele warming-up trainden de meiden in een Y-vorm een pass – en trapoefening.

Het bleek bijzonder intensief. De clinic deelnemers werden continue gewezen om goed gebruik te maken van hun techniek. Ook het afwerken op goal werd geoefend. Links en rechts schoten de dames de ballen tegen de touwen. Vervolgens werd de clinic afgesloten met een ‘grote’ partij, want met 13 tegen 13 bleken beide ploegen goed vol te zitten om er een mooie pot van te maken.

Trainer coach Stef Heerink zag dat zijn meiden genoten van deze clinic. Een mooie intensieve clinic en de reacties naderhand waren erg positief. Het vrouwenvoetbal werd met deze trainingssessie verder op de kaart gezet.

Het drietal maakte nog wel even gebruik van de mogelijkheid om reclame te maken voor hun Champions League duel tegen Barcelona. Vorig jaar troffen beide teams elkaar voor 16.000 uitzinnige fans in de Grolsch Veste. FC Twente verloor met 1-0 en dus willen de ‘Twentse’ vrouwen op 16 november revanche tegen deze Spaanse ploeg. Er zijn nog kaarten beschikbaar en onder de toeschouwers zijn ongetwijfeld ook speelsters van KOSC Reutum, want na zo’n clinic smaakt het voetbal naar meer!

Het bericht FC Twente geeft een succesvolle clinic verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *