Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Volgende week de WEURO 2017 loting

troggekindVolgende week dinsdag 8 november is het dan zover: de loting voor het EK 2017.

Nederland speelt sowieso in groep A, de overige landen worden dus aanstaande dinsdag verloot over 4 groepen.

Oranje speelt in de groepsfase sowieso niet tegen Frankrijk, Duitsland en Engeland. Noorwegen, Zweden, Spanje en Zwitserland zitten in pot 2. In pot 3 Italië, IJsland, Schotland en Denemarken en in pot 4 zitten Oostenrijk, België, Rusland en Portugal dat Roemenië in de play-off ticket versloeg.

Zwitserland, België, Oostenrijk, Schotland en Portugal maken hun debuut op een EK.

Duitsland won het toernooi al 8 keer, Noorwegen 2 keer en Zweden de eerste variant. Engeland werd in 1984 via de penalty series verslagen. En de wedstrijd werd in een heen- en thuisduel gespeeld.

De speelsteden zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Oranje speelt haar poule wedstrijden in Utrecht, Rotterdam en Tilburg. De finale is op 6 augustus in De Grolsch Veste (Enschede).

De loting vindt dus plaats op dinsdag 8 november in het Luxor Theater in Rotterdam. Voorafgaand aan de loting zullen UEFA-president Aleksander Čeferin en KNVB-voorzitter Michael van Praag de zaal toespreken, waarna de loting onder leiding van journaliste Diana Kuip zal worden verricht door Manon Melis, topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen, en regerend Europees kampioene Nadine Kessler.

Direct na de loting kun je wedstrijdkaarten via weuro2017.nl gaan kopen!

Het bericht Volgende week de WEURO 2017 loting verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *