Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Cherise Schelts is ambassadrice WEURO2017

Cherise Schelts, 17-jarig talent van onze Beloften én hoofdrolspeelster in de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes, is de nieuwe ambassadrice van WEURO2017. Door haar talent en haar passie voor voetbal past Cherise als geen ander bij Women’s Euro 2017.

Ze is begonnen met voetballen op haar 4e en vanaf kleins af aan was te zien dat ze dit goed kon. Cherise heeft bij meerdere clubs gespeeld en maakte haar debuut bij het eerste van Telstar toen ze 16 jaar was. Ook heeft ze in 2010, 2012 en 2013 het Panna Knock Out Event van Nederland op haar naam geschreven. Een ding is dus zeker: Cherise kan goed voetballen.

De reden dat ze ambassadrice is geworden van WEURO2017 is omdat ze zelf ook graag op zo’n groot toernooi wilt spelen. “Mijn droom is om later zelf mee te doen aan een EK”. Daarnaast helpt ze graag om het meisjes- en vrouwenvoetbal in Nederland meer onder de aandacht te brengen en ze hoopt hiervoor veel te kunnen betekenen.

In de toekomst wil ze graag een carrière als profvoetbalster en het lijkt haar fantastisch om voor de OranjeLeeuwinnen uit te komen. Binnen 5 jaar wilt ze profvoetbalster zijn, het liefst in het buitenland. Dit is een mooi toekomstperspectief maar voor nu is ze bezig met het haar seizoen bij Telstar. “Ik richt mij nu vooral op het aansluiten bij het eerste van Telstar”, aldus Cherise.

Cherise speelt nu ook een hoofdrol in de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes. De serie gaat over een multicultureel meisjesteam, waarin elke aflevering een andere speelster centraal staat.
“Het maken van een serie vond ik super leuk maar tegelijkertijd ook wel zwaar, er wordt veel van je gevraagd” gaf Cherise aan. Ondanks dat ze veel plezier heeft in het acteren, blijft voetbal op nummer 1 staan. “Ik vindt het leuk om te acteren, als dat te combineren is met voetbal wil ik dat zeker doen”. Cherise staat aanstaande zaterdag centraal in de aflevering die te zien is op NPO 3 om 18:15 uur.

Het bericht Cherise Schelts is ambassadrice WEURO2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *