Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Trias speelt tegen Borussia Mönchengladbach

Twee vrouwenteams van FC Trias uit Winterswijk gaan Europa in. De elftallen zijn door Girls Soccer Nederland (GSN) gevraagd deel te nemen aan een nieuw op te zetten internationale competitie om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen.

‘’Door de verschillende spelsystemen en de hogere weerstand kunnen onze meiden zich nog beter ontwikkelen in hun spel’’, aldus technisch coördinator Jos Porskamp over de plannen met de Duitse en Belgische ploegen.

‘’Het zal ook een unieke ervaring zijn om bij het begin van een internationale competitie betrokken te zijn geweest en te kunnen zeggen dat ze hieraan hebben meegedaan.”

De twee betrokken teams, meiden onder 17 en meiden onder 15, spelen al op een hoog niveau. MO17 speelt in de Hoofdklasse en jongste meiden nemen het wekelijks op tegen leeftijdsgenoten uit de jongenscompetitie. In de internationale competitie is het de bedoeling dat de teams acht wedstrijden per seizoen spelen, onder meer tegen de Duitse profclub Borussia Mönchengladbach.

Het bericht FC Trias speelt tegen Borussia Mönchengladbach verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.