Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zaterdag is het weer tijd voor de El Clasico

Monica Hoogendam (Ter Leede)

Monica Hoogendam (Ter Leede)

Naast de kraker in de Eredivisie Vrouwen, vanavond tussen FC Twente en Ajax, staat dit weekend nog een topper in het vrouwenvoetbal op het programma. Zaterdag nemen sv Saestum en Ter Leede het tegen elkaar op in de Topklasse.

In het 2004/05 speelde beide teams tegen elkaar voor de 1e Super Cup. Na 90 minuten stond de teller op 0-0 en via de penalty serie (5-4) wist Ter Leede de 1e editie hiervan winnend af te sluiten. Ter Leede won nog een keer (2007/08) en dit keer werd er wel binnen de 90 minuten gewonnen door RVV te verslaan met o.a. een doelpunt van Leonne Stentler.

Saestum won deze cup ook twee keer. In het seizoen 2005/06 versloeg het Oranje Nassau met 8-0 waarin Nangila van Eyck en Lisanne Vermeulen ieder 3 keer wisten te scoren. En in het seizoen 2006/07 met 1-2 van Fortuna Wormerveer waarin o.a. ook bondscoach Jessica Torny wist te scoren.

Ter Leede werd 7 keer landskampioen en Saestum maar liefst 10 keer! Beide teams troffen elkaar ook aan in de KNVB Beker. De 1e keer in het seizoen 2000/01 waarin Ter Leede 3-1 te sterk is. Ter Leede stond 4 keer in de finale en wist 3 keer te winnen. Saestum stond 8 keer in de finale won de beker maar liefst 4 keer.

De aftrap is zaterdag om 13:00 uur op sportpark Saestum aan de Noordweg-Noord 150 (3704 JG) te Zeist.

Het bericht Zaterdag is het weer tijd voor de El Clasico verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *