Een memorabele Eredivisie speelronde 8

nabeschouwing-evAfgelopen vrijdagavond was een prachtige avond in de Eredivisie! De kraker tussen FC Twente en Ajax eindigde onbeslist in een 2-2 waarbij beide teams genoeg kansen hebben gehad om te winnen. Uiteindelijk was het publiek de grote winnaar waarin Marjolijn van den Bighelaar met haar 1-2 nu alleen topscorer is van de competitie. Haar concurrenten Vanessa Susanna (PSV) en Ellen Jansen (FC Twente) wisten vrijdagavond niet tot scoren te komen.

PEC Zwolle scoorde in de 66e minuut de aansluitingstreffer (Maxime Bennink) in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 maar vond niet de rust en kreeg 13 minuten voor tijd de 3-1 al om de oren. En de 1-0 van Michelle van der Laan was historisch want haar doelpunt was de 100e van het seizoen 2016/17. Bonita Theunissen (interview) pakte ook haar doelpunten ondanks eerdere kansen die ze kreeg en krijgt kruipt omhoog. Waarmee ook uiteindelijk Achilles ’29 van de “thuis” nul af is en daarmee haar 1e overwinning pakte.

Heerenveen lijkt fantastische wedstrijden met zeer minder optreden af te wisselen. Met sterke partijen tegen o.a. FC Twente en PSV lukt het niet om dezelfde focus tegen bijvoorbeeld Telstar ook te laten zien. Het ging dus uit tegen Telstar met 2-0 waarbij de 1-0 van Katja Snoeijs nu de snelste goal van dit seizoen is.

En PSV was goed bezig met haar opmars om die 4e plek op te eisen. Er is nog niks aan de hand maar de 3 punten thuis houden tegen het nietige ADO Den Haag was zeer wenselijk. Na 3 keer op voorsprong te zijn gekomen wist ADO Den Haag elke keer terug te komen. Vanity Lewerissa wist in haar 3e optreden weer te scoren waarbij Jessie van Leeuwen van ADO Den Haag met haar 3-3 meer aandacht op zich wist te vestigen. De overige statistieken volgen in de voorbeschouwing.

Bekijk ook onze interviews op ons youtube kanaal – abonneer je erop zodat je niks mist – en tot de volgende speelronde.

Het bericht Een memorabele Eredivisie speelronde 8 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!