Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Twente en Ajax delen de punten


Onder leiding van voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge eindigde de topper tussen FC Twente en Ajax in een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Tommy Stroot slaagde er niet in om het gat met de Amsterdammers te dichten, waardoor Ajax nog steeds eenzaam aan kop staat.

Na een rommelige openingsfase met een vroege gele kaart voor Ajax keepster Elixabete Sarasola en enkele blessurebehandelingen, was het Ajax dat de score wist te openen. Een vrije trap van Merel van Dongen werd bij de tweede paal binnengekopt door Anouk Hoogendijk.

Even later leek de gelijkmaker zich al aan te dienen. Lineth Beerensteyn faalde echter oog in oog met Sarasola. Op snelheid wist ze zich makkelijk te ontdoen van Hoogendijk, maar haar schot in de korte hoek miste precisie, waardoor Ajax opgelucht kon ademhalen.

Naarmate de eerste helft vorderde trok Twente het initiatief steeds meer naar zich toe om zo voor rust alsnog de gelijkmaker te forceren. In de 45e minuut vond uiteindelijk Beerensteyn met een fantastisch afstandsschot de winkelhaak, 1-1.

Na de rust ging Twente vrolijk verder met waar het gebleven was. Beerensteyn en Roord wisten de kansen echter niet te benutten, waardoor Twente na de openingsfase op een gelijke stand bleef steken. Totaal tegen de verhoudingen in bracht Marjolijn van den Bighelaar haar ploeg echter weer op voorsprong. Met een droge knal tekende ze voor haar zevende doelpunt dit seizoen.

Twente liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan. Ze bleven met de druk naar voren spelen om wederom op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het harde werken werd uiteindelijk beloond dankzij een doelpunt van Jill Roord, die een afgeslagen voorzet van Lenie Onzia wist te verzilveren.

Vervolgens maakte beide ploegen zich op voor een slotoffensief. Een schot van Beerensteyn verdween echter in het zijnet, en ook Ajax slaagde er niet in om de drie punten mee te nemen naar het Westen. Een poging van invalster Inessa Kaagman werd knap gepareerd door Barbara Lorsheijd.

Het bericht FC Twente en Ajax delen de punten verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *