Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Grote problemen bij vrouwen RKSV Nuenen

werdensRKSV Nuenen zit zonder trainer, speelsters woedend 

Afgelopen donderdagavond heeft hoofdtrainer Mischa Werdens (foto) een evaluatiegesprek gehad met de voorzitter Peter Regli en de Technisch Coördinator Joep van Kasteren van het Vrouwen- en meiden voetbal RKSV Nuenen.

In dit gesprek werd Mischa verweten dat hij niet volgens het spelsysteem wat RKSV Nuenen voorstaat, het 4-3-3 systeem, dus met een echte links en rechtsbuiten speelt, en dat hij zomaar wat deed wat hem en de spelersgroep het beste lijkt en het voetbal dat onze vrouwen speelden zag er niet uit, hij moest kappen met al die oudere speelsters en ze zeker niet elke keer de hand boven het hoofd houden hij moest meer gebruik maken van de jeugd.

Raar raar … De 15 koppige selectie van vrouwen 1 bevat 8 speelsters die de leeftijd van 18 jaar nog NIET hebben bereikt. Dus wat is het probleem?

Verder stond op het programma het contract van Mischa voor het huidige seizoen. Er is tussen Mischa en de technisch coördinator Joep van Kasteren een financiële afspraak gemaakt voor het huidige seizoen waarin hij een financiële opwaardering kreeg van zijn contract. Dit is ook door Joep van Kasteren aan Mischa per mail bevestigd. Op basis van deze afspraak heeft Mischa toegezegd om nog minimaal 1 seizoen hoofdtrainer te blijven van Vrouwen 1. Van deze gemaakte afspraak was de voorzitter Peter Regli niet op de hoogte waarop Mischa aangaf dat dat niet zijn probleem was en dat hij het bedrag wat er met Joep van Kasteren is afgesproken gehonoreerd wil zien worden en anders ziet hij zich genoodzaakt om per direkt te stoppen. Peter Regli heeft toen aan Mischa aangegeven het in de voltallige commissie Vrouwen en Meiden voetbal te bespreken en er a.s woensdag op terug te komen. Er is Mischa gevraagd om dan nog wel de wedstrijd tegen t Zand te coachen, hetgeen hij toezegde.

Mischa heeft de spelersgroep afgelopen vrijdag ingelicht over zijn evaluatiegesprek en de mogelijke kans dat hij ging stoppen in de winterstop aangegeven. Nou je begrijpt wel dat de hel los brak in de spelersgroep, “ze wilden zondag al niet meer spelen”. Mischa en ik, de teammanager hebben langdurig gesproken en uiteindelijk hebben de speelsters besloten om gewoon te gaan spelen en te wachten op de reactie van a.s woensdag.

Na afloop van de wedstrijd gisteren heeft de voorzitter Peter Regli in gezelschap van Joep van Kasteren gevraagd of hij in de kleedkamer iets mocht zeggen tegen de spelersgroep. Hij was kort maar krachtig “Er wordt per direct afscheid genomen van hoofdtrainer Mischa Werdens, omdat het er overleg is geweest met het HOOFDBESTUUR VAN RKSV NUENEN en dat er is besloten dat men het afgesproken bedrag tussen Mischa en Joep van Kasteren niet gaat betalen. En omdat teammanager Frits Hallink volledig achter Mischa en de spelersgroep staat wordt  er ook per direct afscheid van hem genomen”  en werd door de voorzitter Peter Regli tegen de speelsters dingen gezegd waar de honden geen brood van lusten en hij sluit af met  “wie er wil stoppen mag stoppen, maar ik wil voor a.s woensdag persoonlijk van jullie, via de mail, weten wie er doorgaat en wie niet”

En weg waren de voorzitter en zijn technisch coördinator ! Wat er zich daarna heeft afgespeeld in de kleedkamer en catacomben kun je wel raden, één en al tranen, hoogoplopende emoties e.d. Zo  ga je niet met mensen om! Mischa en ik hebben daarna de speelsters toegesproken en geadviseerd om geen overhaaste beslissingen te nemen en gezegd “probeer gewoon het seizoen uit te spelen en kijk daarna of je alsnog wilt blijven bij Nuenen of toch een andere club gaat zoeken”

Bron: een boze en bedroevende teammanager.

 

Het bericht Grote problemen bij vrouwen RKSV Nuenen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *