JVOZ wint van Borussia Mönchengladbach U17

20161108_jvoz_bmg_u17Vandaag de tweede wedstrijd in de Topshelf GSA League U17, een internationale competitie tussen meidenteams uit Nederland, België en Duitsland. Op het complex van Dia in Teteringen werd, in waterkoud maar gelukkig overwegend droog weer, gespeeld tegen de meiden van Borussia.

Een sterke tegenstander maar JVOZ begon sterk en zette de Duitse onder druk. Meer dan een corner leverde dat in de beginfase echter niet op. Bij de eerste aanval van Borussia moest keepster Esther van Belzen “ even wennen aan de bal” , bij glipte uit haar handen maar de verdediging, onder leiding van Demi Nas loste het verder goed op. Halverwege de eerste helft was de eerste grote kans voor Julia Biesen, haar inzet na een voorzet van Winnie Li werd gepakt door de keepster.

In de snelle counter werd Borussia gevaarlijk maar Esther redde zeer goed. In de 26e minuut kwamen de meiden op voorsprong: een prachtpass van achteruit van Chaima Benkaddour bereikte Alessia Mieras rechtsvoor, haar bekeken voorzet werd door Julia binnengelopen, 1-0. Even later kregen de meiden weer een grote mogelijkheid, Julia wachtte echter net te lang met voorgeven en daardoor ging de kans voorbij. De meiden bleven de aanval zoeken en nadat Sophie Fijneman na een actie van Wynonna Lord aan de linkerkant eerst nog voorlangs had geschoten, was het in de 36e minuut wel raak. Een slechte uittrap van de Duitse keepster werd door Laura Vierhout naar Sophie gekopt en die tikte hem over de uitkomende keepster in het doel, 2-0.

Vlak na rust leek Borussia wat sterker uit de kleedkamer te komen en kreeg 2 kleine kansjes en 1 hele grote, maar de inmiddels keepende Anouk van der Klooster stond goed op haar post. Daarna herpakte JVOZ zich en nam het heft weer in handen. Dat resulteerde, nadat Angela Versluis, weer een machtige versnelling had laten zien, in de 3-0 na een aanval door het midden. Even later lukte het haar net niet om, na een mooie pass binnendoor van Lieve van Vliet, de voorsprong verder uit te bouwen. Na nog wat kleine kansjes over en weer, kreeg Borussia 10 minuten voor tijd een mega kans op een treffer doch weer redde Anouk!

Het slotakkoord in deze leuke wedstrijd onder leiding van een goed fluitende Ad van Gils die bereid was gevonden deze wedstrijd te fluiten, was voor JVOZ. Een aanval via de rechterkant resulteerde in een voorzet van Sophie, Angela schoot hard op de keepster maar de rebound was voor Cheng Yan Li, die de 4-0 binnenschoot na goed te blijven kijken.

Het bericht JVOZ wint van Borussia Mönchengladbach U17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!