Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal

zaal-actieTop drie vrouwen eredivisie wint hun wedstrijden.

Tussen de eerste drie teams van de vrouwen eredivisie is een gaatje met de overige teams na deze 6e speelronde.  In Alkmaar won koploper vv Pernis van Team Alkmaar/Sportstars .

Coach Calvin Timmer vond dit de beste wedstrijd van zijn team. Het thuisteam kreeg 8 minuten voor de rust pas de eerste goal tegen van de landskampioen. De bezoekers wonnen uiteindelijk met 3-9. Voor de Alkmaarse vrouwen scoorden Myra Wijngaarden (2) en Mandy Warmerdam.

Drs Vijfje kon het niet bolwerken tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. In de eerste helft waren de bezoekers beter. In de 2e helft werd het steeds rommeliger.De vrouwen uit Heerhugowaard pakten met 3 – 7 belangrijk punten. Voor Reiger Boys scoorden Aaike Verschoor(3), Judith de Bruin(2), Larissa Smit en Stefanie Gorter.

In Hoorn een goede wedstrijd tussen Hovocubo en Drachtster Boys. Beide ploegen speelden voor de winst. De eerste goal was een eigen doelpunt van Annelies van der Veen die een verre uitworp

verlengde over Nanouk Groentjes. Dezelfde speelster veranderde even later een schot op de tweede paal van richting en dat betekende 0 – 2. Na de wissel zorgde Jessie Prijsvoor de 0 – 3. Hovocubo probeerde met 5 veldspeelsters het tij te keren. Benthe Huisman (Hovocubo) scoorde uit een vrije trap de 1 -3. Ook kreeg de thuisploeg twee tien meter trappen. Keepster Teuny Bosma wist beide schoten te stoppen. Het werd een 1 – 3 overwinning voor de Friese vrouwen.

KTP Nieuw Roden speelde een goede  eerste helft tegen Pro Futsal Club. Aan het einde van eerste helft was het 0 – 4 door doelpunten van Jildau Huitema, Renée Huizinga, Larissa Nijland en Mariel Miedema.   Na de rust gaven de bezoekers  veel druk en er ontstond een hoog tempo. In twee minuten tijd maakten Margriet Roos (2) en Simone Pelgrim drie goals voor PFC. De Drentse vrouwen pakten de organisatie weer op en wisten de wedstrijd uiteindelijk met 3 – 8 te winnen. Mariel Miedema(2) en Renée Huizinga(2)

In Stiens was het duel der debutanten tussen Avanti/Keuning Advocaten en FC Gelre.  Het bezoekende team nam een 2 – 0 voorsprong. Voor de wissel kwam de Friese vrouwen terug tot 2 – 2.  Beide ploegen kregen veel kansen. Avanti kwam moeizaam tot scoren en de Gelderse vrouwen deden dat beter. Het werd uiteindelijk 3 – 6 voor de bezoekers. Voor Avanti scoorden Iris Pinkster(2) en Femke Reitsma.

Uitslagen 4 november  2016

 Team Alkmaar/Sportstars – vv Pernis  3 – 9

Pro Futsal Club – KTP Nieuw Roden   3 – 8

Hovocubo – Drachtster Boys  1 – 3

G.S.F.V. Drs. Vijfje – Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau 3 -7

Avanti/Keuning Advocaten – FC Gelre 3 – 6

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *