Update statistieken na ronde 8 Eredivisie veld


In speelronde 8 van de Eredivisie werden 2 wedstrijden winnend afgesloten en bij de andere 2 was er geen winnaar. Althans, qua team niet maar wel heeft het publiek genoten van PSV – ADO Den Haag en FC Twente – Ajax. Heerenveen wist als enige niet te scoren, Achilles ’29 pakte haar 1e thuiswinst en was daarmee ook gelijk van de “thuis nul” af, een aantal speelsters wisten haar 1e doelpunt te maken, 1 keepster wist zelfs bij haar debuut de nul te houden. Uiteraard hebben we nu ook weer een statistieken update en we starten met de keepsters.

De nul houden

Je zou denken dat het een uitdaging is maar er zijn best wat wedstrijden die de keepster in het zonnetje zetten. Of dat nu is gebeurt met of zonder de hulp van haar directe verdedigers, we hebben in ieder geval de volgende statistiek:

Elixabete Sarasola van Ajax wist al 6 keer haar doel schoon te houden, Angela Christ (PSV) & Barbara Lorsheyd (FC Twente) ieder 2 keer. En de volgende keepsters ieder 1 keer waarbij Nicolle Martens (Telstar) bij haar debuut en 90 minuten haar doel schoon wist te houden. De andere die haar doel schoon wisten te houden Devi Venema (Heerenveen), Jennifer Vreugdenhil (ADO Den Haag), Kelly Steen (Telstar), Manon Bosch (Achilles ’29), Renate Verhoeven (Achilles ’29) en Roxanne Barker (Heerenveen). In december komen we terug met meer cijfers over de keepsters.

De kaarten

We hebben tot nu nog geen directe en of indirecte rode kaart genoteerd. De gele kaarten zijn wel weer uitgedeeld in speelronde 8 waren dat er precies 8. Het zijn er 3 meer dan de vorige ronde en het totaal staat de teller nu op 49. In speelronde 3 vielen de minste (4) en in speelronde 2 de meeste (9) kaarten.

Het “uit team” wist al 31 keer een gele prent te scoren, dat gebeurt het meest in de fase 61-75. En voor het thuis spelend team pas 18 gele kaarten november_05__2016_at_0750pm-1waarbij die vaak na rust vallen (46-60). En en en, de teller staat nog steeds op nul voor de fase 0-15 bij de thuisspelende teams.

De top 5 per team: Telstar (11), Ajax (10), FC Twente (8), PEC Zwolle (7) en ADO Den Haag (6).

Doelpuntenmakers

Het was voor Michelle van der Laan (Achilles ’29) haar 1e doelpunt van het seizoen en meteen een historische. Het was gelijk de 100e van de Eredivisie seizoen 2016/17. Er waren nog een paar speelsters die haar 1e doelpunt wisten te maken: Jessie van Leeuwen (ADO Den Haag), Joy Kersten (Achilles ’29), Michelle Vrieling (ADO Den Haag) en Lucie Akkerman (PSV). Voor laatstgenoemde was het bijzonder doelpunt want ze is nog steeds de enige die een eigen doelpunt op haar naam heeft staan.

Marjolein van den Bighelaar en Vanity Lewerissa (PSV) hebben nu al 3 keer achtereen het net gevonden. Lineth Beerensteyn heeft al 4 keer achter elkaar weten te scoren voor FC Twente.

De snelste doelpunt van het seizoen is niet scherp gezet maar we hebben een gedeeld 1e plaats. Vorige week wist Kirsten Koopmans (PSV) in de 3e minuut tegen PEC Zwolle te scoren. Katja Snoeijs (Telstar) heeft afgelopen vrijdagavond tegen Heerenveen ook in de 3e minuut weten te scoren. De meeste goals voor de thuis spelend team vallen tussen de fase 31-45 (15) en 76-90 (15). Voor het uit team zit de groei vooral in de eindfase (76-90), al 15 keer gescoord.
De snelste doelpunten op een rijtje:

3e minuut Katja Snoeijs (Telstar) en Kirsten Koopmans (PSV)
4e minuut Jeslynn Kuipers (PSV) en Marthe Munsterman (FC Twente)
6e minuut Kelly Zeeman (Ajax)
7e minuut Bonita Theunissen (Achilles ’29 )

Het bericht Update statistieken na ronde 8 Eredivisie veld verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!