Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

20161105-mo13-2-op-bezoek-bij-koploper-sssWSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een bijna volledig programma.

Boxtel MO15-1 – WSC MO15-1 3-7.

OJC Rosmalen MO13-1 – WSC MO13-1 6-1 (5-0)

Deze week mocht de MO13-1 2 x aantreden voor de competitie. Midweeks was er op dinsdag 1 november om 18.45 de ontmoeting bij en tegen de koploper OJC Rosmalen. De eerdere ontmoeting in de competitie was redelijk kansloos verloren. De achterstand op de koploper was echter niet groot in punten dus de meiden gingen met goede moed de wedstrijd in. De eerste helft werd een tegenvaller. OJC Rosmalen, de club in Brabant met de grootste meidenafdeling, liet zien waarom zij de onbetwiste koploper zijn. Binnen enkele minuten lagen er al 2 ballen in het net, de verdediging had het zwaar en moest in de eerste helft meerdere keren hun meerdere erkennen in de voorwaartsen van OJC. Bij rust stond er een kansloze en terechte tussenstand van 5-0 op het bord.

In de tweede helft was er een ander spelbeeld te zien. WSC kwam uit haar schulp en liet zien dat ze ook goed kunnen voetballen. Er ontstonden mooie combinaties en een doelpunt kwam dichterbij. Na een goede pass van Maaike Versteeg kon Lieke van Riel een doelpunt aantekenen. De eer was gered, en de meiden van WSC bleven goed voetballen en er werden verschillende kansen gecreëerd. Achterin speelde ze een stuk feller zodat we een gelijk waardige tweede helft gezien hebben. De einduitslag van 6-1 was gezien de tweede helft wat geflatteerd maar wel terecht. OJC favoriet in onze competitie was duidelijk een maate te groot. WSC gaat proberen om te strijden om plek 2 en zich voetballend te verbeteren.

WSC MO13-1 – Jan van Arckel MO13-1 1-0 (1-0)

Zaterdag 5 november speelde De MO13-1thuis tegen Jan v Arckel. De heen wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen door WSC. Door de afwezigheid van Effy en Famke was er vandaag hulp uit onverwachte hoek. Yfke Blankestijn, Floor Nijsen en Julia Sleeuwenhoek, 3 meiden van de ME1, mochten hun debuut maken op groot veld. Het was van de kant van WSC een zeer slordige wedstrijd.

De meiden wisten elkaar niet te vinden, en de tegenstander kon de aanvallen vrij gemakkelijk pareren. Er waren in de eerste helft wel verschillende kansen op doel maar het was het allemaal net niet. Ver in de eerste helft gaf Meike Versteeg een mooie voorzet op Lieke van Riel en die zette de 1-0 op het scorebord. Ondanks de opdracht in de rust om rustiger aan de bal te zijn en nauwkeuriger elkaar aan te spelen werd het spel er niet beter op. Complimenten aan de verdediging onder aanvoering van Marit Pullens welke elke poging tot aanvallen van Jan van Arckel wisten te verijdelen. Na het laatste fluitsignaal waren er de drie punten maar het was deze keer een magere overwinning.

SVSSS MO13-1 – WSC MO13 2-0 (2-0)

Wauw, wat zijn we weer trots! Wat een kracht, volharding en passie. Deze wedstrijd wordt fantastisch gespeeld door de meiden van WSC MO13-2. Aanvoerster Sylvana stond als vanouds strijdlustig in de verdediging. Met haar spelinzicht weet ze de meiden te coachen. Aan haar zijde staat Amber. Zij speelde absoluut een fantastische wedstrijd. Wat een supermooie acties zien we hier. Niet alleen in de verdediging maar ze weet ook nog even langs de lijn heel ver voorin te komen. Klasse Amber, jij groeit iedere wedstrijd! Aan de ander kant van Sylvana speelt Quinty. En hoe. Linksbenige Quinty staat daar helemaal op haar plaats. Al is het grote veld nog wennen, we zien ook Quinty steeds sterker worden. Haar ballen komen steeds goed aan bij Elina. Elina en Anne vinden elkaar continue en laten prachtige samenwerkingsacties zien. Ook Iris speelt sterk. We zien dat ze zich sterk houdt tussen 2 meiden van SVSSS die allebei zeker een kop groter zijn. Heel knap Iris! Daisy keept weer voortreffelijk.

Toch zijn in de eerste helft 2 ballen onhoudbaar. Na de rust gaat de wedstrijd weer verder en SVSSS krijgt het steeds moeilijker. De aanvallen van WSC zijn er zeker maar stranden telkens in de voortreffelijke verdediging. De aanvallen van SVSSS stranden inmiddels ook iedere keer. Nieuwkomer Marin weet een aantal ballen voortreffelijk te blokken. Ze verdedigt wanneer het nodig is en staat waar ze moet staan. Supermooie acties vandaag Marin! Puk werkt altijd hard en doorkruist het veld wanneer het nodig is. Vandaag was ze vanaf aanvang al licht geblesseerd maar Puk laat zich niet kennen. Halverwege de tweede helft gaat het echter niet goed. Ze wordt hard onderuit gehaald en helaas moet ze naar de kant. Wat een pechvogel! Wederom een fantastische wedstrijd voor jou Puk! Ook Ceder laat zich vandaag van de allerbeste kant zien. Ze speelt een sterke wedstrijd op het middenveld, supergoed Ceder! Alle meiden blijven de hele wedstrijd door strijden, iedere week opnieuw. Winst zit er niet vaak in maar de wedstrijden zijn zeker niet saai en onze meiden geven het niet cadeau! Vanwege een paar afwezigen vandaag kwam wederom Marit Pullens (MO13-1) ons vandaag bijstaan nadat ze eerst een wedstrijd met haar eigen team speelde. Dank je wel Marit! Door deze fantastische inzet kan Daisy de tweede helft haar doel schoonhouden. Met de eindstand op 2-0 wordt de wedstrijd afgefloten. Een compliment voor deze scheids, hij fluit de wedstrijd met een scherp inzicht en legt de meiden intussen uit wat er gebeurt zodat ze er ook een hoop van leren.

WSC MO11-2 – BVV MO11-1 7-0 (4-0)

Na een paar weken incompleet te zijn geweest in verband met de herfstvakantie was de MO11-2 nu weer op volle sterkte. BVV was deze zaterdag de tegenstander. Een paar grote meiden van de Bosche ploeg deed het zelfvertrouwen van onze dames, geheel ten onrechte, toch even slinken. In de wedstrijd is dan te merken dat ze zich vaak zonder veel moeite opzij laten zetten door deze reuzinnen.

De wedstrijd kwam daardoor weer wat moeizaam op gang. Het ontbreken van structuur bij de tegenstander droeg ook niet bij aan vlotte wedstrijdstart. Onze dames lieten zich verleiden om mee te gaan in het kluitjesvoetbal van de tegenpartij. We stonden soms met drie meiden op 1 vierkante meter te klungelen om de bal te veroveren. Desondanks konden we toch wat kansjes creëren. De afwerking van deze kansen was ondermaats. Ook nu weer werden balletjes naast getikt en werd van afstand geprobeerd het doel te vinden zonder te zien dat ploeggenoten er gunstiger voorstonden. Met vlagen lieten de meiden toch nog wat zien van hun kunnen. De momenten waarop wel het vertrouwde overspeel spel werd gespeeld resulteerden vrijwel allemaal in een doelpunt. 7 keer konden we scoren vandaag. We slepen daarmee voor de 6e keer op rij 3 punten binnen. Al met al was het geen hele slechte wedstrijd, maar waar we nu nog goed wegkwamen zouden we bij eenzelfde spel volgende week wel eens keihard afgestraft kunnen worden door onze concurrenten uit Nieuwkuijk (nummer 2).

TSC JO9-7M – WSC JO-3M 15-1 (8-0)

Zaterdag 5 november speelde WSC JO9-3M tegen TSC JO-7M haar derde uitwedstrijd en wel tegen koploper TSC uit Oosterhout. TSC wist tot nu toe alle wedstrijden overtuigend te winnen. Ondanks dit trokken de meiden van WSC JO9-3M strijdig en als altijd goed gehumeurd richting Oosterhout. Met twee afwezigen (Fajah en Melody door griep geveld) waren de negen meiden klaar voor een wedstrijd in het hol van de leeuw.

Na de aftrap verliep het spel redelijk gelijkmatig en werd vooral op het middenveld strijd geleverd. Maar ondanks deze strijd kon niet voorkomen worden dat na bijna 10 minuten drie keer van afstand met een ferme trap van twee uitblinkers het WSC doel geraakt. Keeper Marguerite kreeg een ware vuurdoop en heeft zeer moedig en vol overgave het net verdedigd. Ook de verdedigers Famke, Merel en Lisa moesten flink aan de bank om de afstandsschoppen te keren. Daar werd soms stevig gestreden en moesten de meiden ook best incasseren. Met 1 wissel valt dat dan niet altijd mee. Daarom zeker complimenten voor het doorzetten. Ondanks dit lag de teller voor rust helaas op 8-0. Na de rust begonnen we weer fris er tegen aan te gaan. Op het moment de bal voorbij het middenveld van TSC raakte, mede door prima werk van Sterre, Milou en Evi, konden Jewel en Jip een paar keer gevaarlijk worden. Hierbij werd zelfs een zeer mooi driehoekje gespeeld dat zo mooi lukte dat het af maken met een doelpunt net een stap te ver was. Gelukkig wist Jip bij 10-0 mooi door te breken en de bal keurig af te werken waar die hoort. Met nog twee lucky tegengoals en drie niet te stoppen knallen kwam de stand uiteindelijk op 15-1. Deze score vertekent de inzet en het spelverloop zoals gestreden door de WSC meiden. Vandaar dik tevreden over de inzet en de groei die iedereen laat zien! Op naar de volgende. Dat is zaterdag 12 november, thuis tegen GRC-14-JO9-4. Met de 3-0 uit in Giesen nog in het geheugen gaan we zeker uit op wraak.

TSC JO9-7M – WSC JO9-3M 15 – 1

Zaterdag 5 november speelde WSC JO9-3M tegen TSC JO-7M haar derde uitwedstrijd en wel tegen koploper TSC uit Oosterhout. TSC wist tot nu toe alle wedstrijden overtuigend te winnen. Ondanks dit trokken de meiden van WSC JO9-3M strijdig en als altijd goed gehumeurd richting Oosterhout.

Met twee afwezigen (Fajah en Melody door griep geveld) waren de negen meiden klaar voor een wedstrijd in het hol van de leeuw. Na de aftrap verliep het spel redelijk gelijkmatig en werd vooral op het middenveld strijd geleverd. Maar ondanks deze strijd kon niet voorkomen worden dat na bijna 10 minuten drie keer van afstand met een ferme trap van twee uitblinkers het WSC doel geraakt. Keeper Marguerite kreeg een ware vuurdoop en heeft zeer moedig en vol overgave het net verdedigd.

Ook de verdedigers Famke, Merel en Lisa moesten flink aan de bank om de afstandsschoppen te keren. Daar werd soms stevig gestreden en moesten de meiden ook best incasseren. Met 1 wissel valt dat dan niet altijd mee. Daarom zeker complimenten voor het doorzetten. Ondanks dit lag de teller voor rust helaas op 8-0.

Na de rust begonnen we weer fris er tegen aan te gaan. Op het moment de bal voorbij het middenveld van TSC raakte, mede door prima werk van Sterre, Milou en Evi, konden Jewel en Jip een paar keer gevaarlijk worden. Hierbij werd zelfs een zeer mooi driehoekje gespeeld dat zo mooi lukte dat het af maken met een doelpunt net een stap te ver was. Gelukkig wist Jip bij 10-0 mooi door te breken en de bal keurig af te werken waar die hoort.

Met nog twee lucky tegengoals en drie niet te stoppen knallen kwam de stand uiteindelijk op 15-1. Deze score vertekent de inzet en het spelverloop zoals gestreden door de WSC meiden. Vandaar dik tevreden over de inzet en de groei die iedereen laat zien!

Op naar de volgende. Dat is zaterdag 12 november, thuis tegen GRC-14-JO9-4. Met de 3-0 uit in Giesen nog in het geheugen gaan we zeker uit op wraak.

Wedstrijdoverzicht

Wedstrijd: TSC JO9-7M – WSC JO9-3M
Uitslag: 15 – 1
WSC JO9-3 strijdig naar het hol van de leeuw
Zaterdag 5 november speelde WSC JO9-3M tegen TSC JO-7M haar derde uitwedstrijd en wel tegen koploper TSC uit Oosterhout. TSC wist tot nu toe alle wedstrijden overtuigend te winnen. Ondanks dit trokken de meiden van WSC JO9-3M strijdig en als altijd goed gehumeurd richting Oosterhout.

Met twee afwezigen (Fajah en Melody door griep geveld) waren de negen meiden klaar voor een wedstrijd in het hol van de leeuw. Na de aftrap verliep het spel redelijk gelijkmatig en werd vooral op het middenveld strijd geleverd. Maar ondanks deze strijd kon niet voorkomen worden dat na bijna 10 minuten drie keer van afstand met een ferme trap van twee uitblinkers het WSC doel geraakt. Keeper Marguerite kreeg een ware vuurdoop en heeft zeer moedig en vol overgave het net verdedigd.

Ook de verdedigers Famke, Merel en Lisa moesten flink aan de bank om de afstandsschoppen te keren. Daar werd soms stevig gestreden en moesten de meiden ook best incasseren. Met 1 wissel valt dat dan niet altijd mee. Daarom zeker complimenten voor het doorzetten. Ondanks dit lag de teller voor rust helaas op 8-0.

Na de rust begonnen we weer fris er tegen aan te gaan. Op het moment de bal voorbij het middenveld van TSC raakte, mede door prima werk van Sterre, Milou en Evi, konden Jewel en Jip een paar keer gevaarlijk worden. Hierbij werd zelfs een zeer mooi driehoekje gespeeld dat zo mooi lukte dat het af maken met een doelpunt net een stap te ver was. Gelukkig wist Jip bij 10-0 mooi door te breken en de bal keurig af te werken waar die hoort.

Met nog twee lucky tegengoals en drie niet te stoppen knallen kwam de stand uiteindelijk op 15-1. Deze score vertekent de inzet en het spelverloop zoals gestreden door de WSC meiden. Vandaar dik tevreden over de inzet en de groei die iedereen laat zien!

Op naar de volgende. Dat is zaterdag 12 november, thuis tegen GRC-14-JO9-4. Met de 3-0 uit in Giesen nog in het geheugen gaan we zeker uit op wraak.

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *