Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wie is al “on fire” in de UWCL?

Foto: Nienke van der Tak

Foto: Nienke van der Tak

FC Twente uit tegen FC Barcelona is bekend, check hier de samenvatting. De wedstrijd tussen FC Bayern Munchen, met in de basis Stefanie van der Gragt en Vivianne Miedema, hadden geen kind aan Rossiyanka. Het team uit Rusland wist in totaal 2 keer op doel te schieten waarvan 1 schot ook werkelijk tussen de palen kwam. Ze waren wel druk met overtredingen maar die was samen met FCB in balans. De thuisploeg wist maar liefst 10 corners af te dwingen, en zag 7 van de totaal 32 schoten worden geblokt. Uiteindelijk werd er wel gescoord door o.a. door 2 doelpunten van Vivianne Miedema. Ze is nu al “on fire” voor het EK in eigen land.

Lyon, volledig l’Olympique Lyonnais, die had helemaal geen kind aan het Zwitserse Zürich. Het werd maar liefst 8-0 waarbij rust al de 6-0 stand was bereikt waar Lyon 35 kansen in totaal wist te creëren en daarvan 10 werden geblokt. De grote dame was Ada Hegerberg die voor rust een echte hattrick op haar naam wist te schrijven. We zullen haar ook zien op het EK, de beste speelster van Europa het afgelopen kalenderjaar. Hieronder 1 van haar 3 doelpunten.

Onze Tessel Middag, Manchester City, had geen prominente rol gekregen en mocht pas de laatste 5 minuten mee doen. Laten we het houden op ervaring doen en in ieder geval minuten maken in de UWCL. Brøndby werd in ieder geval met 1-0 verslagen door een doelpunt van aanvalster Keira Walsh. Brescia thuis tegen FortunaHjorring was een gelijk opgaand duel en werd ondanks dat wel voor rust beslist door een doelpunt van Tamires. Eigenlijk was dit een klassieke 0-0 of 1-1 geweest maar Brescia wist in de 2e helft de stand niet gelijk te trekken.

En wat betreft FC Twente. Iedereen in Nederland en vooral diegene in de buurt van De Grolsch Veste wonen: koop snel je kaartjes en vul dat stadion. Het is vuurwerk 16 november! Klik hier voor je kaartjes!

Het bericht Wie is al “on fire” in de UWCL? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.