Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Mooie voorwedstrijden zondag bij VV Maarssen

vooruitzichtAanstaande zondag spelen de MO15-1 en MO17-1 van VV Maarssen beiden een oefenwedstrijd tegen twee selectieteams van Nona Maluku.
Deze bijzondere wedstrijden worden voorafgaand aan de wedstrijd van VV Maarssen VR1 tegen SVO Fortuna ’54 VR1 gespeeld. De aanvang van de oefenwedstrijden is om 11:30 en zullen afgelopen zijn om 13:45.
De oefenwedstrijden zijn mede georganiseerd met de gedachte dat er een binding is tussen VV Maarssen en de Molukse gemeenschap in Nederland. Binnen VV Maarssen zijn zowel Molukse spe(e)l(st)ers als trainers actief.

 Wie zijn Nona Maluku:
Nona Maluku is vertaald “Moluks meisje”, en is een initiatief om meisjes binnen de Molukse gemeenschap de kans te geven om te voetballen binnen hun eigen cultuur. Omdat landelijk steeds meer meisjes (ook binnen de Molukse gemeenschap) gaan voetballen is eind januari 2015 gestart met het werven van meisjes uit het geboortejaar 1999-2002. Op dit moment zijn er al meerdere teams geformeerd welke veel trainen, maar ook uitkomen op toernooien, en oefenwedstrijden spelen. Een mooi (vrijwillig) initiatief waar de rek nog zeker niet uit is.

Het bericht Mooie voorwedstrijden zondag bij VV Maarssen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *