Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

btv-o15-roda23-jo15-5-isabel-carvalho-van-den-broekAfgelopen zondag een programma met maar 2 wedstrijden voor de talententeams van de Buitenveldert Academie. Onder 16 had een vrij weekend en heeft dat ingevuld met een teamuitje in Utrecht.

Het jongste talententeam, Onder 15, haalde flink uit tegen het arme Roda’23. Het zijn net geen dubbele cijfers geworden, maar er viel wel een zuivere hattrick te noteren voor Katharina Collins. De Amerikaanse nummer 9 wist in slechts 1 speelhelft maar liefst 4x te scoren. Onder 17 speelde een topper tegen Monnickendam.

Ondanks een uitblinkende keepster Larissa Haagsma, die een moeilijke vrije trap en een penalty wist te stoppen, trokken de meiden toch aan het kortste eind. De jongens wisten 2x uit een rebound en 1x uit een corner te scoren.

Allemaal dode spelmomenten waar op dit niveau slimmer en sneller gehandeld dient te worden om doelpunten te voorkomen. Jammer van de verloren wedstrijd, maar waarschijnlijk hebben de meiden van deze situaties weer het nodige bijgeleerd. Hieronder volgen weer de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – Roda’23 JO15-5 9-0 (4-0)

De meiden van Buitenveldert Onder 15 speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Toch werd er dik gewonnen van de jongens van Roda’23. In de eerste helft scoorde Elisha Kruize, die vorige week nog een hattrick maakte, haar eerste doelpunt na 5 minuten spelen. 7 minuten later omspeelde de rechtsbuiten van Buitenveldert voor de tweede keer de keeper van Roda’23, na een mooie pass van Pien Appels. Het duurde bijna 20 minuten voordat de gasten hun eerste kans kregen, maar de doorgebroken spits werd soepel opgevangen voor keepster Lisanne Leusink. Voor rust kwamen Nikki van Tol en Suus de Bakker in de ploeg. Nog geen minuut later maakte laatstgenoemde middenveldster met een lage schuiver de 3-0, op aangeven van Elfi Maass. Suus de Bakker stond ook aan de basis van het vierde doelpunt van SC Buitenveldert. Haar dieptepass werd soepel afgerond door spits Mila Lacher en dit leidde tot een 4-0 ruststand.

btv-o15-roda23-jo15-5-katharina-collins-rugnummer-9

Na de theepauze was het direct weer raak. De ingevallen Katharina Collins maakte haar eerste doelpunt van de wedstrijd. Na een corner van Chiménè Nahar werd de bal in eerste instantie slecht uitverdedigd. Een voorzet van links werd goed ingetikt door de Amerikaanse spits. Na rust kwamen de bezoekers iets beter in hun spel. De doelpunten vielen echter allemaal aan de andere kant. Na een rush van Elfi Maass maakte Katharina Collins haar tweede doelpunt. Hiermee kwam de stand op 6-0. Buitenveldert kreeg niet alleen veel kansen, maar verdedigde ook goed. Ondanks het uitvallen van Zoë el Bas kwamen de jongens van Roda’23 niet echt in gevaarlijke situaties voor het doel van de thuisploeg. Met nog een kwartier op de klok, scoorde Suus de Bakker met een afstandsschot het zevende doelpunt voor Buitenveldert.

Een mooie aanval die werd opgezet door Isabel Carvalho van den Broek en Chiménè Nahar leidde vervolgens tot een hard schot van Elena van de Pol op de lat. De rebound werd ingetikt door Katharina Collins die zo een zuivere hattrick maakte. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd volgde nog een 4e doelpunt van Katharina Collins. Een aanval van Sidney Blom en Suus de Bakker door het centrum van de verdediging van Roda’23 werd mooi afgerond met een lobje. De meiden van Buitenveldert gingen nog opzoek naar het 10e doelpunt, maar dit lukte ondanks enkele grote mogelijkheden niet meer zodat de einduitslag van de wedstrijd 9-0 bleef. Trainer-coach Lieselotte Wels was achteraf meer dan tevreden met het behaalde resultaat. Door het verlies van SDZ is Buitenveldert weer iets dichter bij de 5e plaats op de ranglijst gekomen.

btv-o17-monnickendam-jo15-1-keepster-larissa-haagsma

Buitenveldert Onder 17 – Monnickendam JO15-1 1-3 (1-0)

De meiden van Buitenveldert begonnen deze belangrijke wedstrijd om de 2e en misschien nog 1e plek vrij zenuwachtig. Er werd snel balverlies geleden waardoor de meiden niet echt aan opbouwen toekwamen. De jongens hadden dat goed in de gaten en zetten hoog druk. Geleidelijk aan kreeg Buitenveldert toch meer controle tegen de goed spelende ploeg uit Monnickendam. Het spel werd zorgvuldiger en de meiden kwamen meer aan aanvallen toe. Na een goede actie van Lakeesha Eijken leidde dat in de 27ste minuut tot een mooie pegel van Chanté Dompig in de verre hoek: 1-0. Vrij makkelijk wist Buitenveldert deze stand tot de rust vast te houden.

btv-o17-monnickendam-jo15-1-corner

Het begin van de 2e helft ging de wedstrijd op en neer. Geen van beide ploegen creëerde enorme kansen. Dan krijgt Monnickendam in de loop van de 2e helft een vrije trap die goed gestopt wordt door keepster Larissa Haagsma. Helaas ging de bal er in de rebound alsnog in. Na de 1-1- bleef de wedstrijd weer een tijd in evenwicht, tot het moment dat de spits van Monnickendam in de zestien gevloerd wordt. Larissa Haagsma stopt de penalty op fabuleuze wijze, maar helaas ging ook deze bal er in de rebound toch nog in: 1-2. De jongens gaven daarna wat extra gas en wisten vervolgens uit een corner nog een 3e doelpunt te scoren. Ook nu werd er matig ingegrepen. Met dit verlies is de 1e plek nu wel uit zicht, maar als Buitenveldert de komende 3 wedstrijden wint en veel scoort is de 2e plaats op de ranglijst nog wel haalbaar. De komende tijd zal er zeker extra getraind gaan worden op standaardsituaties, aldus trainer-coach Hélène Heemskerk.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *