Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

JVOZ met nieuwe staf onderuit tegen Steen

Met een nieuwe trainersstaf, met naast Niels de assistenten Jessie en Lisane, op de bank moest er vandaag in een waterkoud Vlissingen op het hoofdveld worden aangetreden tegen Steen O15-1, de oude club van Lois Hofman.

De meiden begonnen niet scherp aan de wedstrijd en al in de tweede minuut ging de eerste kans van Steen naast. Daarna leken de meiden wakker geschud en nadat Angela Versluis op rechts goed doorkwam en een mooie voorzet afleverde, kwam de bal helaas net niet bij Alessia Mieras. In de 5e minuut het eerste schot op doel van de meiden, Cheng Yan Li maakte met een mooie actie op het middenveld de bal voor zichzelf vrij, maar haar schot uit de tweede lijn was een prooi voor de keeper. In de 9e minuut een vrije trap rand 16 voor de meiden nadat Sophie Fijneman was neergehaald. Sophie krulde de vrije trap om de muur tegen de binnenkant van de paal, de zijkant van de keeper en nog een keer de paal maar erin ging hij helaas niet.

Daarna een periode waarin de passjes vaak net niet zuiver waren, Steen zette dan snel druk en zo kwam de 0-1 op de borden, nadat keepster Esther van Belzen niet goed bij de bal kon. Even later werd het 0-2 , een snelle aanval van Steen na een ‘omschakelmoment’. De meiden waren technisch beter en hadden veel balbezit maar veel grote kansen kregen ze niet. In de 25e minuut was het Julia Biesen die na een goede combinatie via de keeper naast schoot. 5 minuten voor rust kwamen de gasten op 0-3 nadat de supersnelle rechtsbuiten de verdediging te snel af was en zijn voorzet, net buiten bereik van Esther, kon worden binnengelopen.

Na rust een omzetting achterin. Laura Vierhout kwam rechtsachter , Lieve van Vliet zakte een lijn en verving centraal achterin Chaima Benkaddour en ging naast Demi Nas spelen. Wynonna Lord stond linksachter. Op het middenveld kwam Winnie Li erbij. Al snel kregen de meiden de eerste kans maar Angela slaagde er niet in de keeper te verschalken. Sophie viel geblesseerd uit en Manon de Ruijsscher kwam erin en ging rechtsachter spelen en Julia verhuisde naar de spits. Niet lang daarna een ongelukkige scrimmage achterin, waarbij Manon hard op haar voet werd geraakt en Steen, profiteerde en de 0-4 maakte. Manon dus helaas moest na 5 minuten geblesseerd weer afhaken. Even later liepen de gasten verder uit na een snelle aanval over rechts. De meiden speelden in de tweede helft beter dan in de eerste, hadden veel balbezit maar slaagden er niet in veel kansen te creëren. Winnie kreeg nog een kans na een vrije trap van haar zus maar ze produceerde helaas een afzwaaier. Het slotakkoord was weer voor de gasten. In de laatste minuut werd er door de meiden uitverdedigd, de slimme midmid zag de bal komen en anticipeerde goed, onderschepte en tikte de bal over Esther in het doel.

Gelet op het veldspel een geflatteerde uitslag. Maar zo zagen de meiden dat omschakelen belangrijk is en zagen ze tevens een tegenstander die uiterst effectief met de gekregen kansen om ging.

Het bericht JVOZ met nieuwe staf onderuit tegen Steen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *