Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

2016-11-12-05WSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een volledig programma.

WSC MO15-1 – Buren MO15-1 5-2 (0-1)

Emplina MO13-1 – WSC MO13-1 0-7 (0-1)

De meiden van WSC MO13-1 gingen afgelopen weekend uit naar Emplina, ze gingen met 12 meiden op pad waarvan Merel, Marit en Yasmine al een wedstrijd gespeeld hadden bij de MO13-2. Armad onze vaste trainer die er al 3 jaar elke wedstrijd bij is was helaas verhinderd. De meiden van WSC gingen de duels graag aan en waren gretig. Alleen de juiste eindpass ontbrak. Na 20 minuten spelen schoot Minou van Hoof de bal in het net en was er de terechte voorsprong (0-1). Elke uitbraak van Emplina werd door de verdediging van WSC onschadelijk gemaakt, zodat keepster Effy Doyle geen bal heeft gehad in de eerste helft. Al een paar wedstrijden speelt WSC wat rommelig en zonder overtuiging.

Het lijkt wel of de meiden al in een winterdip zitten. Na rust met wat omzettingen in het elftal gingen de meiden gretiger op zoek naar meer doelpunten. De passes kwamen beter aan, de bal werd goed rond gespeeld en dat leidde tot verschillende mooie doelpunten. Een extra vermelding is waard is dat Joey Verhoeven haar eerste competitie doelpunt scoorde voor de MO13-1. De eindstand werd uiteindelijk 0-7 en dit was een terechte uitslag. Ook complimenten aan de verdediging van WSC welke stond als een huis.

WSC MO11-1 – Wilhemina MO11-1 5-2 (0-1)

De afgelopen weken hebben de wedstrijden allemaal hetzelfde verloop. Eerst is er een achterstand, dan de rug rechten, terugknokken en dan is de uitkomst vaak wisselend. De meeste punten die verloren gingen zijn onterecht te noemen, maar de meiden doen het zichzelf aan. Iets waar de meiden keihard aan werken om te verbeteren is hoe ze de wedstrijd aan gaan. Voetballend zijn ze één van de beste teams, nu moeten we dit gaan omzetten in resultaten. Er was een ziekmelding van onze keepster. Gelukkig kon Veronique van Alebeek ons uit de brand helpen en deed dat met verve. Wilhelmina de nummer twee op de ranglijst was de uitdager. De eerste wedstrijd werd met 1-11 gewonnen door WSC. Maar waar WSC tweemaal gelijk speelde tegen OJC en DSC wist Wilhelmina deze wedstrijden wel te winnen. Bij winst zal WSC de 2e plaats overnemen van de bezoekers. De coaches hadden de meiden op scherp gezet en ze voorbereid om furieus uit de startblokken te komen. Wilhelmina werd overlopen in de eerste 5 minuten. WSC kreeg meteen 3 tot 4 kansen. Maar helaas konden ze de bal niet in het doel krijgen.

Enkele grote mogelijkheden werden niet gepromoveerd tot doelpunt. En dan voel je het alweer aankomen. WSC is 25 minuten lang veel beter dan de gasten. Krijgt voldoende kansen, maar maakt ze niet. Wilhelmina krijgt in totaal 2 corners en weet uit de rebound die twee keer geblokt wordt wel te scoren 0-1. WSC blijft na de goal beter, maar ziet nu ook Wilhelmina af en toe in de buurt van de goal komen. De rust is bereikt met een ongelofelijke 0-1 achterstand. In de rust werd duidelijk gemaakt dat onze meiden zelf verantwoordelijk zijn voor de uitslag van de wedstrijd. Ze zijn beter alleen moeten ze zichzelf belonen door beter samen te spelen en de kansen af te maken. WSC trapt af en binnen 8 seconden is het 1-1. En los zijn de meiden. WSC heeft meer passie dan in de eerste helft en ze proberen Wilhelmina kapot te spelen.

Jammer genoeg trokken de geel-zwarten een muur op en was het moeilijk er doorheen te komen. En dan ineens valt alles op zijn plek. Julia, Julia en Sophie beginnen volop te combineren en tikken de verdediging helemaal zoek. 2-1. Niet veel later veroveren ze weer de bal en binnen 2 passes is het 3-1. WSC ruikt bloed en drukt door. Binnen enkele minuten staat de 4-1 op het bord en de drie punten zitten in de zak. Wilhelmina stuurt haar sterkste speler verder naar voren. In een counter schiet ze de bal tegen de keeper aan en de rebound komt nog eens terug in haar voeten. Verwoestend haalt hoog en hard uit. Onze keeper was kansloos, want de bal ging buiten haar bereik over haar heen het doel in. 4-2 Maar WSC nam hier geen genoegen mee en met een laatste krachtsinspanning maakte WSC er 5-2 van.

Nieuwkuijk MO11-1 – WSC MO-2 1-6 (0-4)

Vol verwachting klopten onze harten vandaag. Niet omdat de goedheiligman weer zou aanmeren, maar omdat er een belangrijke wedstrijd op het programma stond. Zo niet dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Vandaag zouden we proberen los te komen van het team dat ons in de competitie al weken op de hielen zit. Vooralsnog wisten we ze voor te blijven (op doelsaldo) maar een misser vandaag zou een plaatswissel op de ranglijst betekenen. Een aantal meiden had last van wat gezonde wedstrijdzenuwen.

Als dat maar geen ‘roet’ in ons eten zou gooien!! Stipt om negen uur werd afgetrapt. We raken er inmiddels aan gewend dat onze meiden wat langzaam starten. De uitgebreide instructies voor de wedstrijd waren nog niet helemaal ingedaald bij aanvang van deze pot. In de eerste minuten was het dan ook Nieuwkuijk dat het initiatief nam. Onze onoplettendheid en het gebrek aan scherpte werd in de 10e minuut afgestraft met een doelpunt tegen. Gelukkig zijn de meiden ook consequent in het herpakken. Onze trouwe volgers weten dat het vaker gebeurt dat onze leeuwinnen pas echt wakker worden na een eerste doelpunt tegen. Zo ook vandaag! De gesmeerde machine die WSC MO11-2 heet begon na dit tegenslagje weer te lopen. Alle meiden, zonder enige uitzondering, vochten voor elke bal.

Voor rust scoorden we maar liefst 4 keer. Dit betekende niet dat de strijd al gestreden was. Het sterke (en sportieve) team van Nieuwkuijk was vastbesloten om te revancheren in de 2e helft. Waar de Nieuwkuijkers in de 2e helft wat vermoeid leken te raken, bleven onze dames tot de laatste minuut fel. 2 keer konden we de bal nog achter de doellijn leggen. Een mooie eindstand van 1-6 mogen we weer bijschrijven. Complimenten voor het spel en de sportiviteit van Nieuwkuijk.

WSC JO9-3M – GRC14 JO9-4M

Zaterdag 12 november wachtte een ijskoude thuiswedstrijd tegen GRC14 JO9-4M. Zonder de zieke Lisa waren we evenals de tegenstander met tien meiden sterk. Onder de trainers werd vanwege de kou dan ook snel tot tien tegen tien besloten in plaats van de zeven tegen zeven. De stoere meiden klaagden niet en er werd flink gevoetbald. Ook trainers en ouders stonden tot aan de penalty’s te dansen naast het veld. Silent disco heet dat, het was in elk geval niet om de uitslag: de 3-0 nederlaag bij Giessen een aantal weken werd herhaald op eigen veld. Met ziel en zaligheid verdedigt WSC zich nog steeds, maar in de aanval is het afwachten tot het team in eigen kansen gelooft. De eerste helft ging gelijk op met dat verschil dat GRC wel doorging richting doel.

Verdedigers Merel en Famke konden goed hun klasse laten zien en ook aan Marguerite zie je niet meer dat ze pas een aantal wedstrijden staat te keepen. In het volle veld hielpen Melody, Sterre, Evy en Jip ook verdedigend uitstekend mee. Midden in de eerste helft was het toch een keer raak 1-0, maar daar bleef het ook bij. Ook WSC liet met Milou, Sterre, Jewel en Famke wat zien, maar bleven te ver van het doel af. Bij een aanval voelde Merel dat ook en bleef even liggen, GRC maakte daar dankbaar gebruik van en tikte de 2-0 binnen. Uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 3-0. Bij de penalty’s werd duidelijk dat als schietkansen zich voordoen, WSC zeker niet de mindere hoeft te zijn.

Verdedigend op onze eigen helft wordt al goed fel gespeeld, maar dan? Het brengen van de bal naar het doel is de belangrijkste uitdaging waar nog een keer extra op getraind wordt. De 2 volgende weken volgen namelijk kansen. In de wedstrijden tegen Gloria en RWB wordt uitgemaakt wie 4, 5 en 6 eindigt in deze poule.

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *