Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De selectie voor de oefenwedstrijden is bekend

10029021

De volgende groep maakt deel uit van de stage en de oefenwedstrijden tegen België (24.11.2016) en Engeland (29.11.2016).

De groep verzameld op maandagochtend (21.11.2016) op het (ver)nieuw(d)e KNVB Campus waar in de middag een trainingssessie is.

Uit de Eredivisie zijn Jill Roord, Siri Worm, Lineth Beerensteyn en Ellen Jansen van FC Twente.

Merel van Dongen, Desiree van Lunteren en Kelly Zeeman van Ajax en Jeslynn Kuijpers & Angela Christ (keepster) voor PSV. En de laatste uit Nederlandse competitie is Kika van Es van Achilles ’29.

Buitenlandse competities

We beginnen bij het trio van Arsenal, dat zijn Danielle van de Donk, Dominique Janssen en Sari van Veenendaal. Uiteraard nog drie uit Engeland: Tessel Middag (Manchester City), Shanice van de Sanden (Liverpool FC) en Mandy van den Berg (Reading FC).

Dan richting Duitsland voor Vivianne Miedema & Stefanie van der Gragt (Bayern Munchen) en Jackie Groenen (1. FFC Frankfurt). Uit Frankrijk komt Loes Geurts (keepster) die speelt voor Paris Saint-Germain en richting het Scandinavisch landgebied is natuurlijk Lieke Martens (FC Rosengård) er ook bij samen met de twee kampioen Renée Slegers (Linköping FC) en Sherida Spitse (LSK Kvinner FK)

De volgende speelsters staan op de stand-by list:

FC Twente
Eshly Bakker, Danique Kerkdijk, Barbara Lorsheyd (keepster), Marthe Munsterman en Renate Jansen.

Djurgårdens IF
Sheila van den Bulk

PSV
Sisca Folkertsma
Michelle Hendriks

FF USV Jena
Claudia van den Heiligenberg

Ajax
Anouk Hoogendijk

Twintig keer winst

België, dat bij de EK-loting van 8 november jongstleden samen met Nederland, Denemarken en Noorwegen ingedeeld werd in poule A, was in maar liefst 29 eerdere wedstrijden tegenstander van Oranje. Twintig keer ging de winst naar Nederland, vijf maal eindigde het duel in een gelijkspel en vier wedstrijden werden gewonnen door onze Zuiderburen.

Nederland en Engeland troffen elkaar in 18 eerdere ontmoetingen. De OranjeLeeuwinnen wonnen drie maal, vier keer werd er gelijkgespeeld en elf duels werden gewonnen door The Lionesses van bondscoach Mark Sampson.

Voor Oranje betekenen de komende interlands de laatste twee wedstrijden van 2016. De voorbereiding op WEURO2017 wordt in januari 2017 vervolgt met een trainingskamp. De locatie van deze oefenstage wordt later bekendgemaakt net als de oefenwedstrijden en verdere voorbereiding richting het EK.

Kaartverkoop Nederland – Engeland

Kaarten zijn te koop via OnsOranje.nl. Daarnaast zijn losse kaarten verkrijgbaar (tijdens kantooruren) bij de receptie van Willem II. De prijs voor losse kaarten is €10,-. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 10 procent korting en groepen vanaf tien personen krijgen korting en betalen per persoon EUR 6,00.

Het bericht De selectie voor de oefenwedstrijden is bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *