Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Een korte update over het WK Onder 20

wk-onder-20-2018Nu de 1e wedstrijden van speelronde 1 afgerond zijn kunnen we een kleine balans opmaken. Het toernooi wordt gehouden in Papoea Nieuw Guinea en levert na 8 wedstrijden een gemiddelde van 3,6 doelpunt op. De kaarten blijven nog aardig op zak en de gemiddelde speeltijd is bijna 55 minuten per wedstrijd.

De meeste goals zijn gemaakt door Brazilië (9x) waarbij Duitsland eigenlijk de beste aanvalspatronen weet te keren. Ze wisten 23 keer een kans te creëren waarbij ze 3 doelpunten wisten te maken. Brazilië speelde haar 1e wedstrijd gelijk als opening tegen Papoea Nieuw Guinea dat nog geen internationale succes wist te boeken.

Mami Ueno (Japan) is topscorer met 3 doelpunten en de Nigeriaanse Sandra Chiichii wist als keepster al 7 cruciale reddingen te verrichten, ondanks de 6 doelpunten die ze al kreeg te verwerken. Brazilië kreeg als enige een penalty voor en die zat er gelijk in. De meeste overtredingen zijn gemaakt door Venezuela en Duitsland kreeg de meeste tikkies te verwerken.

Brazilië en Noord-Korea delen samen de 1e plaats voor Zweden. In groep B delen Japan en Spanje de 1e plaats. Nieuw-Zeeland is koploper gevolgd door Frankrijk en de VS in groep C. En in groep D staand Duitsland en Mexico aan kop. Woensdagochtend starten de 2e groepswedstrijden met Noord-Korea tegen Brazilië, Spanje vs Japan, Papoea Nieuw Guinea vs Zweden en Nigeria vs Canada.

Het bericht Een korte update over het WK Onder 20 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *