Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Middag en Martens naar de UWCL kwartfinales

Op de 1e UWCL avond werd er weer flink gescoord, het verschil is stiekem toch nog groot met de top. Manchester City ging met een 1-0 winst naar Denemarken voor de return tegen Brøndby.

Na een stroef 1e helft pakte MC een 0-1 voorsprong via Toni Duggan maar al binnen twee minuten wist Brøndby de 1-1 te maken via Nanna Christiansen. Het gelijkspel kwam eigenlijk niet meer in gevaar en mede door de uit doelpunt en de thuiswinst is MC naar de kwartfinales. Overigens viel Tessel Middag in de 69e minuut.

Lieke Martens is met haar FC Rosengård ook doorgedrongen in de kwartfinales. De uitwedstrijd was al met 1-3 gewonnen gisteravond werd het 3-0 mede door 2 doelpunten van Gaëlle Enganamouit. De 3e doelpunt maar wel de 1e in de wedstrijd werd gemaakt door Ella Masar, al in de 3e minuut van de 1e helft. De 23 jarige Lieke Martens speelde de volledige 90 minuten mee.

FC Twente had al de uitwedstrijd met 1-0 verloren van FC Barcelona en woensdagavond ging het weer onderuit. Dit keer werd het 0-4 in De Grolsch Veste door doelpunten van Marta Torrejón, Andressa Alves, Bárbara Latorre en Ange Nguessan. De laatste twee speelsters scoorden als invalster.

Brescia kwam tekort in de uitwedstrijd tegen Fortuna. In Italië werd het nog 0-1 voor de Denen maar thuis had men de boel nog beter onder controle. De grote uitblinker was Camilla Larsen met 2 doelpunten en de 3e werd gemaakt door Florentina Olar. Om het leed te verzachten wist Raffaella Manieri namens Brescia de eretreffer te noteren.

Lyon verkeert op dit moment in bloedvorm! Waar het vorige week in Lyon 8-0 werd wist OL gisteravond er 1 meer te scoren. De totale score is 0-17! De doelpunten werden gemaakt door Camille Abily, Caroline Seger, Saki Kumagai, Claire Lavogez, Mylaine Tarrieu, aanvoerder Wendie Renard en Corine Petit.

En vanavond nog drie wedstrijden: Rossiyanka vs Bayern Munchen, Wolfsburg vs Eskilstuna United en PSG vs BIIK-Kazygurt.

Het bericht Middag en Martens naar de UWCL kwartfinales verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *