Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Internationals gaan door naar de kwartfinales

In de 2e UWCL avond werd weer goed gescoord, ook door onze internationals.

Bij PSG maakte keepster Loes Geurt weer 90 minuten mee, ze stond in de basis in de gewonnen partij tegen BIIK-Kazygurt. Helaas mocht Geurts 1x vissen maar via Ouleymata Sarr (2x), Shirley Cruz Traña en Marie-Laure Delie werd de thuiswinst veilig gesteld.

Wolfsburg had ook een makkelijke avond in het AOK stadion want het won bijna op de automatische piloot. De heenwedstrijd tegen het Zweedse Eskilstuna United was al met 5-1 binnen gespeeld en gisteravond scoorden Lara Dickenmann, Zsanett Jakabfi en Vanessa Bernauer de thuis doelpunten.

FC Bayern Munchen, vorig seizoen nog door FC Twente uitgeschakeld in deze ronde, wist met gemak ook de thuis wedstrijd winnend af te sluiten. Het werd weer een 4-0 winst mede door doelpunten van Vivianne Miedema (2x), Sara Däbritz en Nora Holstad Berge. Miedema is grote vorm maar mocht ondanks dat na 60 minuten op de bank uitrusten. Stefanie van der Gragt speelde wel de volle 90 mee en oud Onder 19 international, Jacintha Weimar, mocht weer op de bank plaatsnemen als reserve keepster.

Welke teams zitten op 25 november in de koker? Dat zijn Bayern München, Wolfsburg, PSG, Manchester City, Lyon, FC Rosengård, FC Barcelona en Fortuna Hjørring. Laten we hopen dat de internationals niet elkaar loten voor de kwartfinales!

Hieronder nog de uitslagen van de 1e avond:

Brøndby 1-1 Manchester City (1-2)
Zürich 0-9 Lyon (0-17)
FC Rosengård 3-0 Slavia Praag (6-1)
FC Twente 0-4 FC Barcelona (0-5)
Fortuna Hjørring 3-1 Brescia (4-1)

Het bericht Internationals gaan door naar de kwartfinales verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *