Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Weet Achilles ’29 de lijn door te trekken tegen Ajax?

De Ajax Vrouwen van Ed Engelkes nemen het op tegen het geplaagde Achilles’ 29.

De Amsterdamse formatie bereidde zich in gezelschap van een nieuwe speelster voor op de wedstrijd tegen de vrouwen uit Groesbeek. Dankzij de Favela Street Foundation kon de vijftienjarige Rebecca, die een goede indruk achterliet tijdens het afwerken, uit Brazilië een ochtend meetrainen met Ajax.

Achilles’ 29 hoeft zich daarover echter geen zorgen te maken alhoewel het defensief nog niet goed staat dit seizoen.

Keepster Renate Verhoeven heeft namelijk al 28 keer de bal uit het doel moeten vissen. Tijdens de eerste confrontatie tussen de twee elftallen wist Ajax spits Marjolijn van den Bighelaar twee keer te scoren. De defensie van Achilles’ 29 zou er dus goed aan doen om haar extra in de gaten te halen, want met al 8 doelpunten op haar naam is zij op dit moment de onbetwiste topscorer.

De Amsterdammers spelen sowieso zonder ex international Daphne Koster, ze kreeg de directe rode kaart vorige week thuis tegen PSV. Het was gelijk de eerste van het seizoen. En het is al de 6e thuiswedstrijd voor het team van succes coach Ed Engelkes.

De laatste weken ontvangt de begeleiding en vooral de speelsters van Achilles ’29 de nodige complimenten. Helaas koop je daar heel veel goodwill mee maar geen wedstrijdpunten. Ondanks dat en nul uit 3 in uitwedstrijden en een doelsaldo van -17 mogen ze proberen om Ajax keepster knikkende knieën te bezorgen. Het aanvalsspel van het team uit Groesbeek groeit en dat was goed zichtbaar vorige thuis tegen kampioen FC Twente. Ajax moet scherp beginnen want Achilles ’29 laat in elke wedstrijd zien dat zij wel scherp starten in de fase 0-15! Ajax zelf heeft thuis nog niet gescoord in de fase 0-15 maar slaan hard toe in de fase 31-45 en heeft ondanks dat een 100% score op De Toekomst.

De topscorer van Ajax wist haar 8 doelpunten goed te verdelen over 2 helften. Desiree van Lunteren is een goeie 2e achter Van den Bighelaar en bij Achilles ’29 heeft aanvoerster en international Kika van Es er al twee in liggen. Maar de topscorer van de Groesbeekse formatie is Bonita Theunissen die heel dreigen elke wedstrijd weet te spelen.

Het bericht Weet Achilles ’29 de lijn door te trekken tegen Ajax? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *