Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Tessel Middag en Manchester City vallen in de prijzen

Afgelopen vrijdagavond was de afsluiting, in het Wembley Stadium, van het Engelse seizoen, de naam van de competitie is FAWSL ( Football Association Women’s Super League). Manchester City scoorde de volgende prijzen: de beste manager (Lindsey Stephenson), de beste coach (Nicholas Cushing), de beste speelster (Lucy Bronze) en ze ontvangen ook de prijs voor het beste team!


Ze wonnen naast het kampioenschap verder ook de nationale beker (Continental Tyres Cyp) en staan in de kwartfinales van de UWCL, waar stopt deze trein?

De beste speler van het seizoen was voor Jordan Nobbs (Arsenal), teamgenoot van Sari van Veenendaal, Dominique Janssen en Danielle van de Donk. Helaas is onze Oranje international Shanice van de Sanden niet in de prijzen gevallen met haar geweldige doelpunt tegen Arsenal. Deze prijs ging naar Claire Emslie (Everton).

Verder werd het grootste “online magazine” voor en over het meiden- en vrouwenvoetbal van Engeland beloond met een mooie award. Jen O’Neill is sinds 1988 al actief met een website en 1x per maand een magazine met ruim opgezette interviews, achtergrond informatie en vele reportages!

De Engelse competitie bestaat uit twee poules: FAWSL 1 en 2. Daaronder heb je twee divisie: Noord en Zuid waarin de beloftenteams van die 19 FAWSL in spelen. En daaronder weer gekoppelde zuster verenigingen, zoals het daar noemen, die dan weer net als in Nederland in district competities spelen. Het FAWSL is vanaf het begin gelijk goed opgezet waarbij media, uitzendingen, samenvattingen en het nieuws rondom de FAWSL teams direct en georganiseerd is opgepakt.

Het bericht Tessel Middag en Manchester City vallen in de prijzen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *