Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Welk effect heeft de UWCL op FC Twente tegen Telstar?

Anna Ursem (Telstars) vs Lineth Beerensteyn (FC Twente)

Anna Ursem (Telstars) vs Lineth Beerensteyn (FC Twente)

Mede door puntverlies van de concurrenten kan men Telstar op plaats 5 terugvinden. Doordat FC Twente een behoorlijke klap heeft moeten verwerken afgelopen woensdag tegen FC Barcelona (Spaanse ploeg was met 0-4 te machtig en ging door in de Champions League) hoopt Telstar ook op Sportpark Slangenbeek te stunten.

Op bezoek bij FC Twente heeft Telstar echter nog nooit gewonnen en uiteraard blijft Tommy Stroot natuurlijk gewoon beschikken over een sterke ploeg, dat zich niet zal laten kennen. In de Grolsch Veste lukte het deze week niet, maar in Hengelo zal een hongerig FC Twente opzoek gaan naar eerherstel.

Telstar weet nog niet te scoren in de fase 0-30, wat eigenlijk best opvallend is. Voor rust scoren ze makkelijk en in de andere 3 tijdslijnen ieder twee keer. Telstar krijgt in de fase 46-60 tot nu toe geen doelpunt tegen, zeer opmerkelijk. Ze hebben 2 wedstrijden verloren, 1 keer gelijk en wisten er twee om te zetten in mooie winstpartijen (Achilles ’29 en PEC Zwolle).

Opvallend bij Telstar is de keepers wissel met Nicolle Martens voor Kelly Steen. Steen speelde 630 minuten mee, hield 1 kaar haar doel schoon en keepte de eerste 7 wedstrijden. De laatste 2 is Nicolle Martens haar vervangster en wist in haar eerste wedstrijd tegen Heerenveen gelijk de nul te houden en tegen Zwolle kreeg ze maar 1 tegen. Que doelpuntenmakers valt net als vorig jaar maar één naam op en dat is die van Katja Snoeijs die er al 5 in heeft liggen. Haar doelpunt tegen Heerenveen (3e minuut) is de enige in de 1e helft, de andere 4 scoorde ze dus in de 2e helft.

Jade Adan mocht vorige week in de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 haar eerste competitie minuten maken. Ze veroorzaakte een penalty, deels door een te zachte terugspeelbal, en kreeg daarvoor een terechte gele kaart. Samen met Ajax keeper Elixabete Sarasola zijn ze de enige twee die een gele prent tot nu hebben gezien. Barbera Lorsheyd zal waarschijnlijk vanavond keepen die zelf al twee keer de nul wist te houden, allebei in een thuiswedstrijd. Het is opmerkelijk dat haar vorm niet goed genoeg is om al 3e keepster bij Oranje te komen, zeker met het karakter “oefenwedstrijden”.

FC Twente, de huidige landskampioen van de Eredivisie, wist 3 van haar 4 thuiswedstrijden om te zetten in 9 punten waarin het 11 keer scoorde. Ze speelde één keer gelijk en dat was tegen Ajax (2-2). Als Telstar toe wilt slaan dan moet het ook in de beginfase gebeuren, daarna is scoren tegen de Tukkers erg moeilijk. Zelf scoren ze heel makkelijk in de 46-60 (4x keer) en weten elke wedstrijd genoeg tot voldoende kansen te ontwikkelen. En daardoor zie je ook de veelzijdigheid van de doelpuntenmakers bij de kampioen. Maar er springen er drie uit: Jill Roord, Lineth Beerensteyn en Ellen Jansen. Laatstgenoemde staat wel 2 ronden droog terwijl Beerensteyn in haar laatste 4 optreden 4 keer wist te scoren.

Het bericht Welk effect heeft de UWCL op FC Twente tegen Telstar? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *