Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

btv-o15-sdz-jo15-5-felicitaties-na-een-doelpunt

Onder barre weersomstandigheden moesten de talententeams van de Buitenveldert Academie gisteren hun laatste wedstrijden uit de poulefase van het KNVB bekertoernooi afwerken. Een stormachtige wind voorzien van de nodige regenbuien maakten het lastig voetballen. Onder 15 won zijn laatste poulewedstrijd tegen de jongens van SDZ overtuigend met 4-0. De 2e plaats in de poule betekent helaas uitschakeling in het bekertoernooi, maar het elftal van trainer-coach Lieselotte Wels behaalde wel zijn derde overwinning op rij en begint steeds beter te draaien.

Onder 16 had in CTO’70 JO15-1 een zware tegenstander en verloor vrij kansloos met 4-0. De meiden zaten helaas te zwaar ingedeeld en moesten uiteindelijk genoegen nemen met drie nederlagen. Ook Onder 16 bekert dus eveneens niet verder. Onder 17 wist zijn laatste poulewedstrijd knap te winnen, wat ertoe leidde dat ze als eerste zijn geëindigd in de poule en dus door zijn in het bekertoernooi. Een bijzonder knap resultaat van het elftal van trainer-coach Hélène Heemskerk. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Buitenveldert Onder 15 – SDZ JO15-5 4-0 (2-0)

De KNVB-bekerwedstrijd van Buitenveldert Onder 15 tegen SDZ zou in het verleden op gras zeker afgelast zijn. In noodweer met regen en storm speelden de meiden niet alleen tegen de tegenstander, maar vooral ook tegen de elementen. Ondanks het weer, werd er goed gecombineerd door de thuisploeg en werd er continu druk gezet op de tegenstander. Keepster Lisanne Leussink heeft nauwelijks een bal gehad. Dat kwam uiteraard mede door de verdediging bestaande uit Kira van Kerkwijk, Nikki van Tol, Zoë el Bas en Pien Appels die erg goed stond en geen enkele echte kans voor SDZ heeft weggeven. Na 10 minuten viel het btv-o15-sdz-jo15-5-mila-lagchereerste doelpunt. Een soepele aanval via Elfi Maass leidde tot een voorzet van links van Chimène Nahar. Rechtsbuiten Elisha Kruize kwam goed naar binnen en kon de bal vanaf dichtbij binnen schieten.

De thuisploeg bleef verzorgd combinatievoetbal spelen en dit leidde tot een aantal gevaarlijke corners. Met kunst- en vliegwerk verdedigde SDZ elke keer uit zodat het nog even wachten was op de tweede treffer. Na ongeveer 20 minuten was het raak. Na een slim tikje door het centrum van Elena van de Pol nam Suus de Bakker de bal op de rand van het strafschopgebied handig aan en schoot keihard via de onderkant van de lat het tweede doelpunt van Buitenveldert in de kruising. Voor rust kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen. De grootste mogelijkheid was van Chimène Nahar. Haar inzet belandde op de lat en hierdoor werd de keeper van SDZ niet opnieuw gepasseerd.

Na rust kwamen Mercedes Wiegel en Mila Lacher in de ploeg. De invalsters speelden gelijk soepel mee en de thuisploeg ging door met het creëren van kansen. Katharina Collins raakte na ongeveer een kwartier spelen de paal en de keeper van SDZ haalde een aantal goede doelpogingen met uiterste inspanningen van de lijn. Precies om 11:11 uur viel wederom een doelpunt van Buitenveldert. Elena van de Pol besliste de wedstrijd door met een stiftbal 3-0 op het scorebord te zetten. Dit na het aangeven van Sydney Blom. De einduitslag werd 10 minuten voor het eindsignaal uiteindelijk 4-0. Na een goede doelpoging van Isabel Carvalho van den Broek pakte spits Katharina Collins alsnog een doelpuntje mee. Trainer-coach Lieselotte Wels was zeer tevreden na de wedstrijd. Ondanks de barre weersomstandigheden werden de tactische en technische instructies goed uitgevoerd. En de derde overwinning op rij is uiteraard goed voor het zelfvertrouwen van de meiden van Buitenveldert.

Buitenveldert Onder 16 – CTO ’70 JO15-1 0-4

btv-o16-cto70-jo15-1-bloem-kreek btv-o16-cto70-jo15-1-susannah-rezk

SDZ JO15-1 – Buitenveldert Onder 17 2-3 (1-1)

sdz-jo15-1-btv-o17-felicitaties-na-winnende-goal-lakeesha-eijkenBuitenveldert zou aan een gelijk spel genoeg hebben om door te gaan naar de knock-out-fase van het bekertoernooi bij de jongens.

Natuurlijk gingen de meiden voor de volle winst, ook al was dat minder makkelijk dan misschien gedacht. In de beginfase ging de strijd gelijk op. Na een wat rommelig begin kreeg Buitenveldert meer greep op de wedstrijd. Vooral de aanvallen over links via Lakeesha Eijken waren gevaarlijk. Zij haalde een aantal keer de achterlijn en wist goed voor te zetten. Buitenveldert was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de bal ging er telkens net niet in.

Het was SDZ dat beter met de kansen omging: hun gevaarlijke spits wist uit een corner de 1-0 te scoren. Het is echter niet de mentaliteit van deze meiden om bij de pakken neer te zitten. Ze weten heel goed dat hun kans echt wel komt. En dat gebeurde ook: 5 minuten voor rust wist Sophie Witting op aangeven van Britt Roele vanuit een onmogelijke hoek te scoren: 1-1. Dan ga je als sdz-jo15-1-btv-o17-julia-abbenhuesteam lekker de rust in.

Na rust begon Buitenveldert goed. Iedereen was scherp en de meiden zetten hoog druk. Dat was succesvol, want Lakeesha Eijken wist de bal van één van de centrale verdedigers af te pakken en ging vervolgens alleen op de keeper af. Ze wist hem vakkundig te omspelen en de bal binnen te schuiven: 1-2. Vervolgens hadden de meiden een wat mindere fase, waarin zij zich onder druk lieten zetten.

SDZ buitte dat uit door de 2-2 te scoren. De jongens wisten dat een gelijk spel niet genoeg zou zijn voor hen vanwege hun slechtere doelsaldo. Zij moesten wel vol voor de winst gaan en zetten er een extra spits bij, zodat Samantha Bon vanaf de nummer 10 positie veel meer moest inzakken. Die druk leidde wel tot flink wat gevaar, maar gelukkig net niet tot doelpunten.

Door zo alles of niets te spelen gaf SDZ ook veel ruimte weg. Dat leidde in de slotfase tot de winst voor Buitenveldert: Sophie Witting schoot vanaf de achterlijn tegen de keeper aan, waarna de oplettende Lakeesha Eijken de bal er in de rebound beheerst inschoot. Met 9 punten uit 3 wedstrijden kon trainer-coach Hélène Heemskerk natuurlijk niet ontevreden zijn en is haar team dus overtuigend door naar de volgende bekerronde!

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *