Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal

duel-zaalvoetbalPernis wint topper tegen Drachtster Boys

Koploper vv Pernis pakt in het duel met concurrent Drachtster Boys de volle winst. Kleine kansen zijn er voor beide ploegen in het begin.

Jennifer Oliveira (vv Pernis) opent de score en even later is het Milenca van Ee die de bezoeker op 0-2 zet. De thuisploeg valt aan na de pauze, maar het duurt tot de 13e minuut dat Jessica Prijs (DB) de spanning terug brengt. Twee minuten schiet Suzanne Bakker de 1-3 binnen schiet en is de wedstrijd gespeeld.

In sportcentrum Bijlmer genoot het publiek van de vele doelpunten in de deze wedstrijd. FC Gelre nam door Marley Renner de leiding. Zuidoost United scoorde daarna driemaal en nam een 3 -1 voorsprong.

Vlak voor de wissel benutte Frederique Smit (FC Gelre) een penalty. Na de rust scoorde de thuisploeg 4 – 2, maar was het Rozemarijn Hendriks die voor 4 – 3 zorgde. De spanning steeg in de hal , maar bij 6  – 3 d leek de wedstrijd  gespeeld. De Gelderse vrouwen kwamen weer terug en het was Marley Renner die tweemaal scoorde (5 -6). FC Gelre vocht voor een punt de laatste twee minute, maar het was de thuisploeg die 7 -5 maakte.

Team Alkmaar/Sportstars  pakte hun eerste punt tegen play-off kandidaat Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau. Stefanie Gorter (RB) schoot de bezoekers naar een 0 – 1 voorsprong. Simone Brussel bracht met twee goals de Alkmaarse vrouwen aan de leiding.  De ploeg van Wouter Moraal kwam via Chantal Hendriksen terug tot 2 -2.  Brussel maakte een hattrick en de ploeg van Calvin Timmer was dichtbij de eerste winst.

Doelvrouw Pien van Kampen maakte veel aanvallen onschadelijk, maar moest uiteindelijke buigen voor een schot van Lisa de Groot dat van richting veranderde.

In Hoorn ontspon zich een ware thriller tussen Hovocubo en KTP Nieuw Roden.  De Drentse vrouwen namen een 0 – 2 voorsprong door Nikki Bosman en Renee Huizinga. In de laatste minuten van de wedstrijd vocht de thuisploeg zich terug tot  2- 2 door Annelies van Veen en Bouchra Ait L’Hou. Hovocubo . Na een time – out anderhalve minuut voor tijd speelden de Westfries vrouwen vol op de winst. Het waren echter de bezoekers die door Mariël Miedema de volle winst pakten.

In een gelijk opgaande wedstrijden tussen drs. Vijfje en Avanti/Keuning Advocaten werden de punten gedeeld. De Noordelijke strijd tussen Groningen en Stiens eindigde in een 3 -3 stand. Voor de Friese ploeg scoorde

Sitsoeng Hau, Iris Pinkster en een eigen doelpunt van de studenten.

Het bericht Nabeschouwing Eredivisie zaalvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *