Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

WSC Waalwijk Weekend Special

20161121_wscWSC Waalwijk is de snelst groeiende vereniging in de regio de Langstraat wanneer het gaat om meisjesvoetbal. Deze competitie treedt WSC aan met 6 teams. Afgelopen weekend een bijna volledig programma.

WSC MO15-1 Boxtel MO15-1 4-0 (2-0)

WSC MO13- SARTO MO13-1 0-2 (1-0)

Vandaag speelde de meiden van WSC MO13-1 thuis tegen Sarto. Sarto is zeker geen onbekende tegenstander voor WSC want het was met de beker meegerekend de derde ontmoeting tussen deze 2 ploegen. Om 8.30 klonk het fluitsignaal. Bij afwezigheid van Dunya waren er bij WSC wat verschuivingen op het veld nodig. WSC begon redelijk sterk aan de wedstrijd. De koppies van de meiden stonden vandaag allemaal dezelfde kant op. De verdediging van Sarto was taai. Er was moeilijk doorheen te komen. Maar met verschillende mooie acties en goed samenspel was WSC toch een paar keer gevaarlijk. Na 20 minuten was het dan eindelijk raak, Fleur Maarschalkerweerd schoot de bal van ver fraai in de goal. Mede dankzij goed keeperswerk van de doelvrouw van Sarto is de ruststand maar 1-0. Na de ranja gaat WSC gelijk op zoek naar de tweede treffer. Doordat de afwerking het vandaag wat af laat weten blijft de score wat aan de lage kant. Na 50 minuten spelen schiet Meike Versteeg de 2-0 binnen. Verschillende grote kansen blijven daarna nog onbenut. Middenvelder Effy Doyle, die op dit moment geblesseerd is en al 2 wedstrijden mag keepen die heeft vandaag door het sterke verdedigen bij WSC slechts 2 ballen gehad. Op naar de komende twee weken wanneer de strijd om de tweede plaats gaat worden uitgevochen met LRC.

DSC MO11-1 – WSC M11-1 0-10 (0-3)

Vandaag stond een wedstrijd tegen DSC uit Kerkdriel op het programma. Op papier zou dit een lastige uitwedstrijd zijn, want thuis hebben wij 2 punten laten liggen tegen deze tegenstander.

En dan de wedstrijd. De leiding van WSC kon zich de thuiswedstrijd die in een 2-2 gelijkspel eindigde nog herinneren als de dag van gisteren. DSC had toen 2 sterke speelsters en een buitengewoon goede keepster. Daarnaast had WSC moeite de vele kansen om te zetten tot een doelpunt. WSC loopt al enkele weken te worstelen met sterk verdedigende teams. Onze meiden krijgen het veldoverwicht dan niet in doelpunten omgezet. De leiding heeft een nieuwe strategie bedacht voor de meiden om de muur van verdedigers te slechten. Maarja, dan moeten ze het natuurlijk nog wel snappen en uit kunnen voeren. Een spoedcursus in de kleedkamer en een relaxte warming-up waren de voorbereiding voor de wedstrijd. Het eerste fluitsignaal klonk en de meiden gingen los. DSC werd overrompeld.

Links en rechts passeerden onze meiden de tegenstander. Ieder uitbraak van DSC werd direct geneutraliseerd voordat onze verdediging in actie hoefde te komen. Onze meiden waren fris, fit en wakker. Yes. Het was genieten. Na 3 minuten konden we al juichen. Een sterke solo werd bekroond met een doelpunt. 0-1. WSC was beter en kreeg veel kansen. De keepster van DSC was helaas voor WSC van wereldklasse. Ik durf te zeggen, de beste keepster uit onze competitie en tevens uit alle competities die wij tot op heden hebben gespeeld. Zij was dan ook de reden dat WSC niet op een grotere voorsprong kwam te staan. DSC kwam in de eerste helft toch nog 2 keer in de buurt van Daantje. Na een goede aanval schoot een meisje van afstand op goal. Daantje lette goed op en pakte de bal. Uit een latere corner kwam een meisje voor onze verdediging en ook zij schoot van dichtbij op goal. Recht op Daantje die een goed antwoord paraat had.
WSC liet de bal lekker gaan en combineerde er vrolijk op los. Iedereen was goed vandaag en zo volgden doelpunt nummer twee en drie elkaar snel op. Nog voor rust konden wij dus twee keer juichen. Met een 0-3 voorsprong gingen wij uit de gure wind de warmte opzoeken van de kleedkamer. In de rust kregen de meiden complimenten van de leiding. Ze vroegen om tips.

Wat kan er nog beter wilden ze weten. Zo ontzettend leergierig en opzoek naar verbetering. En genoot voor iedere trainer. Met diverse tips in de broekzak stuurden wij de meiden terug het veld op. En wat gingen ze tekeer. Onder leiding van een ontketende Sophie was er geen houden meer aan. Iedereen speelde een geweldige wedstrijd, maar Sophie was vandaag van wereldklasse. Ze bekroonde haar wedstrijd met een mooie solo en een bloed zuivere lob. De handen van de supporters van DSC kreeg ze op elkaar. Normaal zijn wij niet van het noemen van namen in onze verslagen. Maar soms heb je zo’n wedstrijd dat het onterecht zou zijn als we dat niet deden. Wel moet ik tegelijkertijd al onze andere meiden een dikke pluim geven, want ze speelden vandaag geweldig. Ze gunden elkaar de bal en de kans om te scoren. En dankzij deze uitstekende instelling werd DSC in de tweede helft overlopen. Enkele ouders langs de kant noemden het een Masterclass. De eindstand….? Die werd 0-10 en dan te bedenken dat de keepster ongeveer nog 10 knappe reddingen had in de tweede helft. Met deze overwinning zijn wij zeker van minimaal een 3e plek in de competitie. Dat is al een verbetering t.o.v. vorig jaar. Maar met nog drie wedstrijden te gaan en een huidige 2e plaats willen deze ook vasthouden ook. Dat zou een geweldige prestatie zijn voor onze eerste jaars E-meiden in deze zware competitie.

Morgen spelen we een oefenwedstrijd tegen een team van het UVVA uit Utrecht. Het UVVA is een voetbalschool voor meiden en zijn in het verleden al eens bij ons geweest voor een trainingsdag bij WSC. We zijn benieuwd wat onze meiden kunnen tegen de talenten uit de regio Utrecht..

UVVA MO11 – WSC MO11

Talenten WSC MO11-1 iets sterker in 25 minuten stormvoetbal. Vandaag mochten onze meiden zich meten met de meiden van voetbal academie UVVA. Een geweldige ervaring voor onze meiden. De wedstrijd tegen de talenten van het UVVA is na 1 helft afgelast vanwege de harde wind. De eerste 20 minuten waren de omstandigheden ondanks de wind nog acceptabel te noemen. Daarna barstte de herfststorm los en werd het te gevaarlijk om door te voetballen. Een goede beslissing van de scheids om de tweede helft niet uit te laten spelen. Onze meiden begonnen goed aan de wedstrijd. Druk op de bal en vlot combinerend legden onze meiden het UVVA hun wil op.

Met de wind in rug kwam Wsc tot de eerste mogelijkheden. De meiden van het UVVA kwamen twee keer in de buurt van Daantje, maar zij stond met twee knappe reddingen een doelpunt in de weg. Dit waren de twee enige wapenfeiten van het UVVA in de eerste helft. Sophie en Julia bekroonde twee van de vele goede aanvallen. Met deze terechte 0-2 stand is de wedstrijd gestaakt. We hebben een afspraak staan met het UVVA om de wedstrijd nog een keer over te doen. Maar dan wel onder normale omstandigheden. Onze meiden kijken er naar uit!

BVV MO13-1 – WSC MO13-2 1-4 (0-2)

Twee weken geleden ontvingen we BVV thuis. Onze meiden konden toen maar moeilijk wennen aan het kluitjesvoetbal van de Bosche club. Daarbij waren de ze erg onder de indruk van de paar grote meiden die er niet voor schuwden om met wat duw en trekwerk de bal te veroveren. Deze zaterdag mochten we op bezoek bij BVV. De coaches merkten dat de meiden de thuiswedstrijd nog vers in het geheugens hadden zitten. Onderweg naar Den Bosch raakten ze niet uitgepraat over “de grote meiden”. Waar we bang voor waren gebeurde helaas…..de meiden hadden zich laten intimideren en startten niet lekker aan de wedstrijd. Ze kwamen er de hele wedstrijd ook niet meer in. Ook nu waren de meiden weer onder de indruk van de grotere dames en begonnen we vooral tegen onszelf te voetballen. Middenvelders werden angstig om ballen af te pakken en als we de bal dan toch hadden leken we die het liefst zo snel mogelijk weg te willen werken. Dat gebeurde op een onnauwkeurige manier. De voorhoede was slordig in het aannemen van passes en we lieten daardoor veel kansen liggen. Het is knap te noemen dat ondanks het feit dat dit niet onze beste wedstrijd was we toch konden scoren. De 2e treffer voor rust werd door BVV ik eigen doel getikt na een messcherp genomen corner. De coaches weten dat de meiden beter kunnen en er werd dan ook stevig op ze ingepraat tijdens de rust. Helaas zonder resultaat. De tweede helft werd een copy van de eerste. Wederom 2 doelpunten voor ons. BVV kon scoren uit een vrije trap vlak voor doel. Een flinke poeier die door het ontbreken van een goed muurtje en ondanks goed keeperswerk zonder veel moeite het achternet van onze goal vond. Zoals ook bij topteams wel eens gebeurt hadden onze meiden kennelijk hun dag vandaag ook niet. We weten zeker dat dit een eenmalig dipje was en we volgende week weer zullen knallen. Het belangrijkste is dat we met deze 1-4 overwinning weer 3 punten binnengeharkt hebben.

GLORIA UC JO9-5M – WSC JO9-3M 3-4 (0-2).
Zaterdag 19 november stond de uitwedstrijd tegen Gloria UC op het programma. Er werd vroeg verzameld bij WSC waarna een lange rit richting Baarle Nassau volgde. Dat de meiden alle tijd hadden gehad om rustig wakker te worden was duidelijk zichtbaar vanaf het eerste fluitsignaal. Direct vanaf de aftrap werd er fel op de bal gejaagd. Met succes! De wedstrijd speelde zich de eerste helft af voor het doel van de tegenstander. Door de grote drukte voor de goal viel het nog niet mee om ruimte te vinden om de bal voorbij de keepster te werken. Vrijwel alle ballen richting de helft van WSC werden direct onderschept door de hard werkende Milou, Sterre, Jewel en Jip.

Na verschillende klutsballen voor de goal en bijna-doelpunten besloot verdedigster Famke het van afstand te proberen. Met een mooie boogbal ver over de verdedigsters van Gloria heen, zette zij WSC verdiend op voorsprong: 0-1. De WSC meiden voelden dat er meer te halen was. Er werd goed vooruit gevoetbald waarna Jip en Evi al snel voor de tweede keer raak schoten! Keepster Lisa werd de eerste helft niet getest. Slechts een keer wist de tegenstander de prima verdedigende Merel te passeren waarna de bal hard op de paal terecht kwam. De tweede helft startte Gloria sterker. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De thuisclub wist twee snelle aanvallen om te zetten in doelpunten waardoor er al vroeg in de tweede helft een gelijke stand op het scorebord stond. De WSC meiden wisten zich na deze tegenvaller door hard te werken terug te knokken in de wedstrijd. Keepster Melody wilde de ballen zo graag bij haar doel wegwerken dat haar schoen bijna mee over de middellijn vloog!

Gelukkig was Marguerite twee keer scherp in de punt van de aanval en zette WSC op een mooie 2-4 voorsprong. Het leek nog even spannend te worden. Gloria scoorde kort voor tijd de 3-4. Keepster Melody wist door een mooie redding in de slotfase de overwinning veilig te stellen waarna 3 dik verdiende punten mee naar Waalwijk gingen!

Het bericht WSC Waalwijk Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *