Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Beide CTO’s spelen vanmiddag een oefenwedstrijd

20161122_cto_amsterdam_eindhovenVandaag staan er twee wedstrijden op het programma.

CTO Amsterdam en CTO Eindhoven talent team combineren vandaag, de speelsters onder de 17 spelen in Eindhoven tegen Westfalen. CTO onder de 19 speelt vanmiddag in het Kyocera Stadion tegen de ADO Den Haag Vrouwen. Beide wedstrijden starten om 17:00 uur.

Sinds 2009 faciliteren de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en CTO Amsterdam een fulltime trainingsprogramma voor de grootste voetbaltalenten van Nederland. Deze voetbalsters krijgen de unieke kans om fulltime trainen, studeren en wonen in de stad te combineren en hiermee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal.

Het programma

De KNVB en CTO Amsterdam richten zich op de grootste vrouwelijke voetbaltalenten in de leeftijdscategorie van vijftien tot en met achttien jaar. Deze talenten komen veelal ook uit voor de nationale jeugdelftallen. De ambitie is om deze talenten te ontwikkelen tot meerwaardes voor de nationale elftallen en voor de teams in de Eredivisie Vrouwen. Op de langere termijn moet het programma een bijdrage leveren aan de ambitie van de KNVB om structureel tot de top-acht van de wereld te behoren. In aanvulling op het trainingsprogramma speelt het CTO Amsterdam Talent Team een wedstrijdprogramma. Het team komt uit bij de jongens in de Hoofdklasse C-junioren, om ook in wedstrijden zich maximaal te kunnen ontwikkelen.

Het fulltime trainingsprogramma is een compleet programma met de nadruk op de individuele ontwikkeling van de speelsters. Elk jaar zijn er ongeveer 24 meiden die onderdeel uitmaken van het CTO Amsterdam Talent Team. Naast de fysieke en voetbaltraining is er aandacht voor alle andere facetten die in topsport belangrijk zijn. Denk hierbij aan (sport-)medisch, voeding, mentaal, videoanalyse en persoonlijke ontwikkeling.

Trainingsfaciliteiten

Het CTO Amsterdam Talent Team traint doordeweeks op de velden van OSC Amsterdam, naast het Domein Sport, Bewegen en Voeding van de Hogeschool van Amsterdam. Direct naast de trainingsvelden bevindt zich het fitnesscentrum ClubWest, waar de fysieke training plaatsvindt. De wedstrijden van het Talent Team vinden plaats op de wedstrijdaccommodatie van AVV Swift. Huisvesting, onderwijs en trainingsfaciliteiten zijn op fietsafstand van elkaar gerealiseerd.

Het bericht Beide CTO’s spelen vanmiddag een oefenwedstrijd verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *