Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Berghuizen heeft een snelle winterkampioen

20161122_mo15_1_kampioenSinds dit seizoen heeft de MO15-1 van FC Berghuizen zich mogen versterken met een keepster (Marit van den Enk) hetgeen voor rust en vertrouwen heeft gezorgd in het hele team. Moesten de speelsters voorgaande seizoenen nog in een poule van 5 om de beurt keepen, nu konden de speelsters zich richten op ontwikkeling in het spel op eigen positie. Dat dit resulteerde in “tikkietakkie” kon dan ook niet uitblijven.

Nadat de eerste wedstrijden gewonnen waren en de steeds nieuwe nummer 2 verslagen werd, gingen de speelsters en staf erin geloven dat dit wel eens een heel leuk seizoen kon gaan worden. Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen zonder daarbij al te veel weerstand gehad te hebben. Dit in tegenstelling tot de seizoenen ervoor waar ze in de dezelfde klasse net in de middenmoot eindigden. Het team heeft zich prima ontwikkeld en afgelopen zaterdag stond dan ook de kampioenswedstrijd op het programma.

Een rechtstreeks duel met Luctor ed Emergo MO15-1 die bij in theorie bij verlies van FC Berghuizen ook nog kampioen zou kunnen worden. Nadat de teams gezamenlijk, hand in hand en begeleid door O9 en O11 meiden, het veld opkwamen was het voor de ouders 70 minuten nagels bijten. Dit was een wedstrijd, met de klemtoon op het laatste deel “strijd”! Een zeer spannende en gelijkwaardige pot, tegen een sterke tegenstander, die in de slotfase pas beslist werd in het voordeel van de Oldenzalers.

Met Marit op doel en speelsters op posities waar ze het beste tot hun recht komen heeft MO15-1 het geflikt, kampioenen!

Het bericht FC Berghuizen heeft een snelle winterkampioen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *