Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Een tappasavond bij de wedstrijd van Spanje”

Het EK vrouwenvoetbal vindt volgend jaar plaats in Nederland, waarbij Doetinchem één van de speelsteden is. Er staat een aantal fraaie duels gepland, die in de stad Doetinchem en in stadion De Vijverberg voor een ‘echte EK-beleving’ moeten zorgen. Behalve De Graafschap is speelstad Doetinchem nauw betrokken bij de organisatie van het voetbaltoernooi.

“We werken op een prettige manier samen en hebben veel contact met elkaar”, aldus Marieke Pol, projectleider EK namens de gemeente Doetinchem.

“Het doel van het EK? We willen een totaalbeleving neerzetten, zowel op De Vijverberg als in de stad. De horeca kan bijvoorbeeld inspelen op de landen die in Doetinchem spelen, denk aan tapasavonden bij de wedstrijd van Spanje. Vanaf 100 dagen voor het toernooi zijn er tal van activiteiten te beleven in Doetinchem. Hier haken we op in door er een EK-tintje aan te geven”, legt Pol uit.

“Voor De Graafschap is het EK een mooie kans om de club in Europa op de kaart te zetten”, zegt Anne Garretsen, die namens De Graafschap projectleider van het vrouwenvoetbal is. “Het toernooi wordt op meerdere zenders uitgezonden, waarbij het stadion en de stad goed in beeld komen. We willen zorgen voor een echte EK-beleving, zoals we die in 2013 in Zweden hebben gezien. Vanuit het centrum van Doetinchem wordt bijvoorbeeld een fanwalk naar het stadion gelopen.” Garretsen hoopt op veel aanloop uit de regio. “Voor de duels op De Vijverberg is een mooie deal beschikbaar. Mensen kunnen vanaf 40 euro vijf wedstrijden – inclusief de kwartfinale – bezoeken.”

bron: doetinchemsvizier.nl

Het bericht “Een tappasavond bij de wedstrijd van Spanje” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *