Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie statistieken deel 1

20161123_eredivisie_psv_heerenveenIn totaal zijn er al 142 doelpunten gescoord waarvan er 3 een eigen doelpunt zijn. Voor rust scoorde de 8 Eredivisie teams 58 keer en na rust een stuk meer: 84!

De meeste doelpunten voor een thuis team vallen in de fase 31-45 (21) en 20 doelpunten tussen 76-90. Het uitspelend team wist ze vooral te maken in de fase 76-90 (19). Tot nu toe al 63 gele kaarten uitgedeeld, 2,1 per wedstrijd en pas 1 rode kaart.

Welke speelsters scoorden in een uitwedstrijd minimaal 2 doelpunten: Marjolein van den Bighelaar (Ajax), Ellen Jansen (FC Twente), Vanessa Susanna (PSV) en Katja Snoeijs (Telstar). Opvallend genoeg is dat bij de thuiswedstrijden meer speelsters betrokken zijn die er 2 wisten te maken: Vanessa Susanna (PSV), Jill Roord (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Tiny Hoekstra (Heerenveen), Pia Rijsdijk (ADO Den Haag), Simone Kets (Heerenveen) en Vanity Lewerissa (PSV). Alex Baarda (Telstar) en Kim van Velzen (Heerenveen) wisten ieder 1x te scoren in de 10 minuten dat ze in mochten vallen.

Welke speelsters vielen het vaakst in: Kim van Velzen (8x Heerenveen), Betsy Hassett (7x Ajax), Maxime Bennink (7x PEC Zwolle), Carmen Simonis (6x ADO Den Haag) en Dominique Vugts (6x Ajax). En natuurlijk ook de top gewisselde speelsters uit de basis: Eshly Bakker (5x FC Twente), Kelly Zeeman (5x Ajax), Loïs Oudemast (5x Ajax), Michelle Hendriks (5x PSV), Sanne van der Velden (5x Telstar) en Vesna Veltrop (5x ADO Den Haag).

De 3 speelsters met een eigen doelpunt op hun naam: Lucie Akkerman (PSV), Nena Hopmans (Achilles ’29) en Frederique Nieuwland (ADO Den Haag). En wie heeft gemiddeld de minste tijd nodig om haar doelpunten te maken (we hebben er een top 6 van gemaakt):

Speler Team DP Gemiddelde tijd
Marjolein van den Bighelaar Ajax 8 45,63
Ellen Jansen FC Twente 6 50,16
Katja Snoeijs Telstar 6 54,16
Lineth Beerensteyn FC Twente 5 54,60
Vanity Lewerissa PSV 6 66.,50
Vanessa Susanna PSV 6 67,66

De jongste speelsters in de Eredivisie: Romy Speelman (16,08 ADO Den Haag), Amy Banarsie (16,18 PEC Zwolle) en Licia Darnoud (16,21 FC Twente). Toeval of niet, ze hebben alle drie een invalbeurt meegemaakt. En de meeste ervaren speelsters op geboortedatum: Daphne Koster (35,70 Ajax), Anouk Hoogendijk (31,55 Ajax), Sharon Kok (29,69 Telstar), Ana Maria Romero Moreno (29,45 Ajax) en Marlous Pieëte (29,35 Ajax).

Naast 4 keepsters (Elixabete Sarasola Nieto, Nadja Olthuis, Angela Christ en Jennifer Vreugdenhil) zijn er nog 14 veldspeelsters die alle 90 minuten van elke speelronde mee hebben gemaakt: Joos van Os, Lieke Huls, Amber Mutsaers, Priscilla Mesker, Judith Frijlink, Elise Meijerink, Maruschka Waldus, Pia Rijsdijk, Jassina Blom, Sharon Kok en Kika van Es).

Het bericht Eredivisie statistieken deel 1 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *