Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zuid-Afrika laat grote kans liggen

In groep A werden gisteren twee wedstrijden gespeeld waarbij alle 4 de teams moesten winnen, maar dat gaat natuurlijk niet. Zuid-Afrika ging met 1-0 onderuit tegen gastland Kameroen en is daarmee officieel nummer 1 van de poule en geplaatst voor de kwartfinales.

En Egypte pakte wel haar strohalm door Zimbabwe met 0-1 te verslaan. Het Egyptisch doelpunt werd gemaakt door Salma Tarik die is geboren in Caïro maar verhuisde met haar ouders naar de VS. Daar speelde ze voor Californië State University Northridge en is zo bekend bij de Egyptische bond.

Wil Zuid-Afrika verder, dan moet de laatste wedstrijd tegen Egypte winnen en hopen dat Kameroen haar laatste wedstrijd minimaal gelijkspeelt of gewoon wint. Maar zelfs Zimbabwe heeft kans voor de kwartfinale als het gewoon van Kameroen weet te winnen.

En vanavond ook nog wedstrijden maar dan in poule B. Nigeria start om 16:00 uur tegen Ghana, dit is een topduel want beide hebben de 1e wedstrijd gewonnen. En bij Nigeria loopt ook de topscorer want Asisat Oshoala maakte in de 1e wedstrijd meteen 4 doelpunten. En het 2e duel is tussen de twee laagvliegers die nu onderling uit mogen maken wie de enige 3 punten gaat pakken. Het duel gaat natuurlijk tussen Kenia en Mali.

Het bericht Zuid-Afrika laat grote kans liggen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.