Weet Mali het te doen tegen Ghana?


Ook Zuid-Afrika door op Women Cup of Nations

Mede door doelpunten van Andisiwe Mgcoyi, Nothando Vilakazi, Refiloe Jane, Jermaine Seoposenwe en Linda Maserame Motlhalo heeft Zuid-Afrika de halve finale bereikt. Egypte mocht niet verliezen maar het was geen partij voor de Zuid-Afrikanen die haar laatste kans in het Municipal de Limbe stadion wisten te pakken.

Ze zijn naast Kameroen de 2e halve finalist, het gastland won zelf met 0-2 van Zimbabwe door twee doelpunten van Michelle Henriette Akaba.

Zuid-Afrika speelt de nummer 1 van groep en Kameroen speelt tegen de nummer 2. Er zijn drie landen die in aanmerking komen voor de twee andere halve finale plaatsen. Kenia is in ieder geval uitgeschakeld en moet tegen de huidige nummer 1, dat is Nigeria. En Mali vs Ghana mogen onderling uitmaken, we gaan er vanuit dat Nigeria geen problemen met Kenia zal hebben, wie 2e gaat worden. Het is daar net als op het WK Onder 20 een spannende strijd.

De finale is op 3 december en een dag eerder wordt er gespeeld voor de 3/4 plaats.

De topscorers van het toernooi: 4 goals Asisat Oshoala (Nigeria), 3 goals Elizabeth Addo (Ghana) en 6 speelsters met 1 doelpunt.

Het bericht Weet Mali het te doen tegen Ghana? verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1

Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE! ons op FACEBOOK!

FOLLOW! ons op TWITTER!