Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ook halve finalisten Womens Cup of Nations bekend

Kameroen en Zuid-Afrika wisten zich vrijdagavond te plaatsen voor de halve finales van de Womens Cup of Nations. En gisteravond zijn ook de tegenstanders bekend. Nigeria speelde tegen het al uitgespeelde Kenia onder leiding van scheidsrechter Letticia Antonella Viana en kende niet zo’n grote moeite en won met 1-3.

De doelpunten voor Nigeria werden gemaakt door Ngozi Sonia Sonia Okobi, Faith Ikidi, Asisat Lamina Oshoala en door invalster Ugochi Desire Oparanozie. De Nigeriaanse vrouwenteam heeft de volgende bijnaam: The Super Falcons.

En de 4e halve finalist kwam uit Mali tegen Ghana. Mali wist wel een weg te creëren maar kwam gewoon simpel weg kwaliteit tekort tegen het sterke Ghana. Het werd uiteindelijk 1-3 waarbij Linda Eshun (voor rust), Samira Suleman en Elizabeth Addo (penalty) voor de Ghanezen succesvol waren. De 1-3, de welbekende eretreffer kwam op naam van Binta Diarra. Ook de Ghanezen hebben een mooie nickname: Black Queens!

Kort samengevat spelen Kameroen vs Ghana en Nigeria vs Zuid-Afrika tegen elkaar voor een plek in de finale op 3 december. Het zijn allebei twee top wedstrijden waarbij Nigeria vs Zuid-Afrika een must watch is!

Het bericht Ook halve finalisten Womens Cup of Nations bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *