Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Buitenveldert Academie Weekend Special

blauw-wit-jo15-1-btv-o16Een krappe, maar terechte overwinning, een verdiend en zwaar bevochten gelijkspel en een forse nederlaag waren de resultaten van de drie talententeams van de Buitenveldert Academie in het afgelopen weekend.

Onder 15 speelde onder de rook van de ”Arena”, de thuisbasis van Ajax, een goede wedstrijd tegen een sterk Ouderkerk.

Na een 1-0 achterstand bij rust stroopten de meiden de mouwen op en voetbalden zich in de 2e helft naar een zeer verdiend gelijkspel. Onder 16 had een off-day en verloor kansloos tegen stadgenoot Blauw Wit. De uitslag had niet zo hoog hoeven zijn als de meiden hun taken beter hadden uitgevoerd. Onder 17 behaalde een mooie 1-0 overwinning tegen buurman AFC en blijft zodoende meedoen om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Nog 2 wedstrijden te gaan en dan kan de balans van deze spannende najaarscompetitie worden opgemaakt. We gaan het zien en beleven. Hieronder volgen de wedstrijdverslagen.

Ouderkerk JO15-3 – Buitenveldert Onder 15 1-1 (1-0)

Buitenveldert begon de wedstrijd moeizaam tegen de jongens van Ouderkerk. Al na 2 minuten scoorde de tegenstander een toevalstreffer. Aan de linkerkant van het strafschopgebied schoot een speler van Ouderkerk de bal met zijn rechterbeen in de rechterhoek van het doel. Keepster Lisanne Leussink dook nog wel naar de inzet, maar was kansloos doordat er veel spelers in het strafschopgebied haar zicht belemmerden. Na deze vroege 1-0 kwamen de meiden beter in hun spel. De eerste kans kwam uit een corner van Chimène Nahar. Elisha Kruize en Suus de Bakker gingen goed de lucht in, maar de bal ging net naast. De jongens uit Ouderkerk hebben een goed elftal en speelden fel, maar de meiden zaten dicht op hun tegenstander en dekten zeer kort. Zelf kwamen ze nog niet echt aan verzorgd voetbal toe. Gevaar was er voor rust nog twee keer voor het doel van de uitspelende ploeg. Beide keren misten de spitsen van Ouderkerk scherpte en liepen snelle aanvallen door het midden met een sisser af.

ouderkerk-jo15-3-btv-o15

Na rust begon de tegenstander weer agressief. Dit leidde onder meer tot twee corners, waarbij Zoë el Baz de bal zelfs een keer van de lijn haalde. Het spel van Buitenveldert werd beter. Er werd net zoals de afgelopen weken verzorgd combinatiespel gespeeld. Dit leidde twee maal tot een kans voor Mila Lagcher. In beide gevallen schoot de rechtsbuiten van Buitenveldert de bal net voor het doel langs. Trainer-coach Lieselotte Wels haalde voor de laatste 10 minuten verdedigster Nikki van Tol eruit en zette de Amerikaanse Katharina Collins als extra spits in het elftal. De meiden van Buitenveldert gingen fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde meerdere mogelijkheden op, waaronder een bal op de paal van Katharina Collins. Een paar minuten voor tijd viel uiteindelijk toch het meer dan verdiende doelpunt voor Buitenveldert. Verdedigster Mercedes Wiegel scoorde een fantastische goal door een vrije trap vanaf een meter of 20 over de keeper van Ouderkerk heen te schieten.

ouderkerk-jo15-3-btv-o15-elfi-maass

De laatste minuten waren nog spannend. De thuisploeg probeerde alsnog een overwinning te forceren, maar de verdediging van Buitenveldert hield goed stand. Na afloop was trainer-coach Lieselotte Wels opgelucht en blij. “We speelden vandaag tegen een uitstekend jongensteam dat boven ons staat op de ranglijst. Het geeft een lekker gevoel dat we goed gespeeld hebben en met hard werken een terecht punt hebben gepakt”.

Blauw Wit JO15-1 – Buitenveldert Onder 16 6-1 (4-1)

De meiden van Onder 16 hadden een lastige ochtend tegen stadgenoot Blauw Wit. De jongens hadden een goed elftal en kwamen al vroeg in de 1e helft op een ruime 3-0 voorsprong. Het moet gezegd dat de doelpunten wel erg makkelijk werden weggeven doordat de omschakeling en het mee verdedigen van het middenveld maar zeer matig werd uitgevoerd. Tegen een goed jongensteam wordt dit gelijk afgestraft en loop je dus al vroeg in de wedstrijd tegen een grote achterstand aan. In het 2e gedeelte van de 1e helft liep het iets beter en uiteindelijk kon Bobby van Vlaardingen namens Buitenveldert wat terug doen. Zodoende gingen de meiden met een 4-1 ruststand aan de limonade.

blauw-wit-jo15-1-btv-o16-kana-kawaguchi

In de rust hamerde trainer-coach Chantal de Ridder op beleving en inzet. Taken als omschakelen en mee verdedigen moesten echt beter worden uitgevoerd want anders zou Blauw Wit wel eens naar een hoge uitslag kunnen gaan uitlopen. Aan het begin van de 2e helft leken de meiden wakker geschut, maar helaas scoorde Blauw Wit al snel weer een doelpunt, wat de stand op 5-1 bracht. Daarna konden de meiden het niet meer opbrengen om er nog een wedstrijd van te maken. Na 70 minuten stond er een 6-1 eindstand op het scorebord. Na afloop sprak trainer-coach Chantal de Ridder van een off-day van haar team, waarbij een aantal speelsters ondermaats had gepresteerd. “We zullen de trainingen van aankomende week gaan gebruiken om de boel weer scherp te krijgen”.

AFC JO15-2 – Buitenveldert Onder 17 0-1 (0-0)

Er zijn nog maar drie wedstrijden te gaan in deze najaarscompetitie en Buitenveldert Onder 17 gaat nog steeds voor de top 3. Het zal lastig zijn om Nieuw West United van de 1e plek te verstoten. Dat hebben de meiden niet in eigen hand. De wedstrijd tegen AFC JO15-2 moest hoe dan ook gewonnen worden om Monnickendam (plek 2) in het zicht en Meteoor (plek 4) achter zich te houden. Buitenveldert begon geconcentreerd aan de wedstrijd en was het betere team. AFC zette weinig druk op de bal en liet Buitenveldert voetballen. Er werden aan beide kanten weinig uitgesproken kansen gecreëerd. Buitenveldert was er met schoten op doelen dichter bij dan AFC, dat maar 2 keer voor keepster Larissa Haagsma verscheen.

afc-jo15-1-btv-o17-lob-lakeesha-eijkenDe 2e helft liet hetzelfde beeld zien als de 1e: vrij weinig kansen en een beetje rommelig voetbal. Niet dat de meiden slecht speelden, zeker niet, maar het lukte niet om echt een vuist te maken. AFC drong wel iets meer aan, maar kon het de meiden niet langdurig lastig maken. Terwijl iedereen al aan een voor Buitenveldert teleurstellend gelijkspel ging denken, dook Lakeesha Eijken op aangeven van de keeper razendsnel op voor de ver uit zijn doel gekomen keeper van AFC. Haar lobje was prachtig, maar raakte nog net de paal. Gelukkig was daar de oplettende Britt Roele die tussen 2 verdedigers de bal een beslissend tikje gaf: 0-1. Met slechts een paar minuten te gaan zat er eerder de 0-2 aan te komen dan de gelijkmaker. Buitenveldert ging toch met de 3 punten naar huis! En even later werd de dag voor het team van de trotse trainer-coach Hélène Heemskerk nog mooier: de directe concurrent Monnickendam bleek te hebben verloren.

afc-jo15-1-btv-o17

Nu heeft Onder 17 het behalen van de 2e plek weer geheel in eigen hand: 2 keer winnen is als 2e eindigen, ervan uitgaande dat Nieuw West United geen punten laat liggen want anders zou zelfs het kampioenschap nog in beeld komen.

Het bericht Buitenveldert Academie Weekend Special verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *